Dosarul Lukoil, trimis in judecata

Luni, 03 August 2015, ora 17:03
4248 citiri
Dosarul Lukoil, trimis in judecata
Foto: Ziare.com

Doua companii invinuite in dosarul Lukoil au fost trimise in judecata, luni, de catre procurori, prejudiciul in acest caz fiind de circa doua miliarde de euro.

Astfel, au fost trimise in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti SC Petrotel Lukoil Ploiesti si SC Lukoil Europe Holdings din Olanda, se arata intr-un comunicat de pe site-ul Ministerului Public.

De asemenea, sase persoane - trei rusi, doi romani si un moldovean - au fost puse sub invinuire si trimise in judecata, acuzatiile in acest dosar fiind de spalare de bani si evaziune fiscala.

Faptele pentru care sunt acuzati inculpatii s-au produs in perioada 2011-2014, iar prejudiciul in acest dosar se ridica la aproape 7,6 miliarde de lei, adica aproape 1,8 miliarde de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, s-a dispus sechestru asupra a aproape 177 de milioane de actiuni, in valoare de 442 de milioane de lei, a unor prime de 1,88 de miliarde de lei, dar si a conturilor celor doua companii, pana la concurenta sumei doua miliarde de euro, echivalent in dolari.

Rechizitoriul a fost astfel trimis la Tribunalul Prahova, spre judecare, mai anunta Ministerul Public.

Lukoil a contestat sechestrul si cere audienta la Iohannis

Pe 14 iulie, reprezentantii companiei ruse au cerut ajutorul presedintelui Klaus Iohannis, privind sechestrul dispus de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Intr-o scrisoare trimisa Administratiei Prezidentiale, presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, a cerut o audienta la presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, presedintele Lukoil i-a cerut sefului statului sa asigure o ancheta transparenta privind filiala din Romania a companiei ruse.

Lukoil cere interventia Comisiei Europene in ancheta din Romania

De asemenea, o zi mai tarziu, pe 15 iulie, Lukoil a cerut Comisiei Europene sa intervina in ce priveste ancheta din tara noastra care vizeaza firma, argumentand ca masurile impuse au impact european.

Sechestru pe conturile Lukoil - prejudiciu de peste doua miliarde de euro

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au anuntat, pe 8 iulie, ca au pus sechestru pe conturile companiei Lukoil pana la concurenta sumei de doua miliarde de euro.

Anchetatorii au anuntat ca in dosarul Lukoil sunt cercetate infractiuni de folosire cu rea credinta a creditului societatii si noi fapte de spalare de bani. Pana atunci, dosarul Lukoil privea infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dosar Lukoil trimis judecata, #trimitere judecata Lukoi, #evaziune Lukoil, #spalare bani Lukoil, #dosar Lukoil, #proces Lukoil , #stiri Lukoil