O lume necunoscută descoperită sub pământ: Record de 401 metri, cel mai adânc loc din Australia VIDEO

Miercuri, 10 August 2022, ora 01:19
10161 citiri
O lume necunoscută descoperită sub pământ: Record de 401 metri, cel mai adânc loc din Australia VIDEO
O lume subterană necunoscută descoperită în Australia FOTO: Live Science

Cercetătorii de la Southern Tasmanian Caverneers au reușit să descopere o nouă lume necunoscută până acum, în adâncurile Pământului, la 401 metri, pe insula Tasmania din Australia. Peștera subterană, care nu a mai fost explorată vreodată de speologi, a fost denumită Varianta Delta.

Exploratorii au stabilit un record pentru o peșteră din Australia, Varianta Delta fiind cea mai adâncă de pe continent, potrivit Live Science.

Echipa de speologi a petrecut 14 ore sub pământ, mergând printr-un sistem subteran care include o cascadă de 163 de metri. Explorarea ”peșterii a fost extraordinar de obositoare”, a spus speologul Ben Arsmtrong, care a făcut parte din expediție.

Descoperire înfricoșătoare în adâncurile mării: Monstru nemaivăzut pe Pământ VIDEO

”Pasajul ascuns era vertical, necesitând sute de metri pentru a fi urcat și coborât pe frânghii”, a explicat expertul.

Partea de jos a peșterii Varianta Delta (după numele variantei COVID-19) se conectează cu un sistem explorat anterior numit Niggly-Growling Swallwt. Cu toate astea, intrarea în peștera Varianta Delta este cu aproximtiv 4 metri mai sus la suprafață decât cea mai înaltă intrare cunoscută până acum.

În timp ce exploratorii au stabilit un record pentru continentul Australia, peștera fiind cea mai adâncă de aici, să menționăm faptul că recordul mondial îl deține peștera Veryovkina din Abhazia, o republică autonomă din Georgia, care are o adâncime de 2.221 metri, potrivit Guiness World Records.

Comoară unicat descoperită în ocean: Tezaur spaniol de neprețuit din urmă cu 366 de ani VIDEO

”Speologii au fost atât de aproape de descoperirea acestei peșteri de zeci de ani. Totuși, ea este pe o stâncă abruptă, pe care nimeni nu s-a gândit vreodată să o urce. Intrarea reală este ascunsă de tufișuri groase și de bușteni căzuți”, a spus Brendan Moore, un membru al expediției din Insula Tasmania, Australia.

#lume necunoscuta, #pestera, #cea mai adanca pestera, #Australia, #tasmania, #descoperire stiintifica, #pestera australia , #descoperire