Descoperire neobișnuită în China: O lume pierdută în timp la 192 de metri adâncime VIDEO

Marti, 17 Mai 2022, ora 01:30
10517 citiri
Descoperire neobișnuită în China: O lume pierdută în timp la 192 de metri adâncime VIDEO

O echipă de oameni de știință a realizat o descoperire neașteptată, cu totul neobișnuită în regiunea autonomă Guangxi Zhuag din China: o lume pierdută în timp, la o adâncime de 192 de metri față de suprafața solului. Uriașul crater găsit conține o pădure bogată, cu copaci imenși de 40 de metri înălțime.

Dolina descoperită, care reprezintă o formă de relief carstic cu aspect de pâlnie, a apărut prin surparea unor roci solubile. Ea este suficient de adâncă pentru a înghiți Arcul Gateway din St. Loius, Statele Unite, potrivit Live Science.

Mai mulți speologi au intrat în craterul găsit, în urmă cu mai multe zile, descoperind că există trei intrări în prăpastie, precum și arbori de 40 de metri înălțime, care își întind ramurile spre lumina soarelui, care este filtrată prin intrarea dolinei.

”Aceasta este o veste grozavă”, a spus George Veni, directorul executiv al Institutul Național de cercetare a peșterilor și carstului (NCKRI) din Statele Unite și expert în domeniu.

Astronomii au făcut o descoperire unicat: Obiectul spațial ”de aur” din cosmos

Cercetătorul spune că ”sudul Chinei are o topografie carstică, un peisaj predispun la formarea dolinelor dramatice și a peșterilor din altă lume. Peisajele carstice sunt formate în primul rând prin dizolvarea rocii de bază”.

”Așadar, în China avem acest carst incredibil de spectaculos din punct de vedere vizual, cu doline enorme și intrări uriașe în peșteri”, a afirmat Veni.

Descoperire de senzație pe fundul oceanului: ”Este drumul spre Atlantida”, nemaivăzut la 3 kilometri adâncime VIDEO

Noua descoperire s-a făcut în regiunea autonomă Guangxi Zhuang, cunoscută prin fabuloasele sale formațiuni carstice. ”Interiorul craterului are o lungime de 306 metri, o lățime de 150 de metri și o adâncime de 192 de metri”, a spus Zhang Yuanhai, inginer la Institutul de geologie carstică din China.

Cuvântul chinez care definește aceste doline uriașe este ”tiakeng” sau ”groapa cerească”, iar fundul său pare într-adevăr dintr-o altă lume. ”Nu aș fi surprins să aflu că există specii găsite în aceste peșteri care nu au fost niciodată raportate sau descrise de știință până acum”.

Citeste si:
China își trimite mărfurile în Europa ocolind Rusia. Noua rută comercială care favorizează decisiv Kazahstanul
China își trimite mărfurile în Europa ocolind Rusia. Noua rută comercială care favorizează decisiv Kazahstanul
Sancțiunile occidentale aplicate Moscovei continuă să prăbușească economia rusă din toate direcțiile. O nouă lovitură vine prin proiectul Rutei Internaționale de Transport Trans-Caspica,...
O maşină electrică a căzut de la etajul 3 al sediului producătorului chinez din Shanghai. Două persoane au murit VIDEO
O maşină electrică a căzut de la etajul 3 al sediului producătorului chinez din Shanghai. Două persoane au murit VIDEO
Producătorul chinez de maşini electrice Nio a anunţat că două persoane au murit după ce unul dintre vehiculele sale a căzut de la etajul trei al sediului companiei din Shanghai....