În plin război, Putin se laudă cu lansarea primului lungmetraj filmat în spaţiu: ”Suntem, încă o dată, primii” VIDEO

Joi, 20 Aprilie 2023, ora 16:42
1505 citiri
În plin război, Putin se laudă cu lansarea primului lungmetraj filmat în spaţiu: ”Suntem, încă o dată, primii” VIDEO
”The Challenge” este despre un chirurg trimis pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a salva un cosmonaut rănit FOTO captură YouTube

Primul lungmetraj filmat în spaţiu a avut premiera în cinematografele ruseşti joi, 20 aprilie, în vreme ce Moscova se bucură să învingă un proiect rival de la Hollywood pe fondul unei confruntări cu Occidentul, scrie The Guardian.

”The Challenge” este despre un chirurg trimis pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a salva un cosmonaut rănit. Rusia a trimis un actor şi un regizor de film pentru o perioadă de 12 zile pe ISS în octombrie 2021 pentru a filma scene de la bordul laboratorului care orbitează.

Echipa rusă a învins un proiect de la Hollywood anunţat în 2020 de Tom Cruise împreună cu NASA şi SpaceX de la Elon Musk.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a lăudat filmul, spunând: ”Suntem primii care am filmat un lungmetraj pe orbită, la bordul unei nave spaţiale. Încă o dată primii”.

Uniunea Sovietică a fost pionieră în călătoriile în spaţiu, iar misiunea echipajului de filmare s-a adăugat la o listă lungă de premiere pentru industria spaţială a Rusiei după mai multe eşecuri, inclusiv lansări greşite.

În ”The Challenge”, un chirurg interpretat de Yulia Peresild, în vârstă de 38 de ani, este trimis la ISS pentru a salva un cosmonaut rănit în timpul unei plimbări în spaţiu.

Regizorul Klim Shipenko, în vârstă de 39 de ani, care era responsabil de camera de filmat, lumini şi sunet, a adus înapoi 30 de ore de filmare, dintre care 50 de minute au fost folosite la montajul final.

Peresild şi Shipenko au urmat un antrenament timp de patru luni înainte de a merge în spaţiu pe o navă Soyuz însoţiţi de un cosmonaut. Secvenţele au fost filmate în modulul rus al ISS şi au prezentat apariţii cameo a trei cosmonauţi ruşi staţionaţi acolo în acel moment.

Camera o urmărea pe Peresild deplasându-se prin spaţiul îngust, părul ei blond plutind în gravitate zero.

Înainte de lansarea filmului, capsula care i-a adus pe Peresild şi Shipenko înapoi pe Pământ a fost expusă în centrul Moscovei.

Filmul a fost un proiect comun al agenţiei spaţiale Roscosmos şi al reţelei de televiziune ruse Channel One, al cărui şef, Konstantin Ernst, nu şi-a ascuns bucuria de a învinge Hollywoodul.

”Toţi suntem fani ai Gravity”, a spus Ernst reporterilor luni, referindu-se la blockbuster-ul de la Hollywood cu Sandra Bullock şi George Clooney. ”Dar filmul nostru Challenge, filmat în imponderabilitate, scoate în evidenţă efectrele speciale digitale ale filmului american”, a adăugat el.

Potrivit lui Ernst, filmul a costat mai puţin de un miliard de ruble (10 milioane de lire sterline), deşi bugetul întregului proiect nu a fost dezvăluit.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Lovitură grea pentru Peskov: Ministrul adjunct al Apărării, arestat la Moscova, era partenerul său de petreceri extravagante FOTO/VIDEO
Lovitură grea pentru Peskov: Ministrul adjunct al Apărării, arestat la Moscova, era partenerul său de petreceri extravagante FOTO/VIDEO
Reținerea și arestarea în Rusia a ministrului adjunct al Apărării, Timur Ivanov, este o lovitură dureroasă pentru Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Cei doi erau prieteni...
#lungmetrag filmat in spatiu, #Premiera, #Rusia, #Vladimir Putin presedinte Rusia , #Rusia