Rusia se apropie de colaps la Bahmut. Măcelul în care au pierit 500 de mercenari: "Sunt vânați și zdrobiți cu tancurile" VIDEO

Miercuri, 10 Mai 2023, ora 16:01
10675 citiri
Rusia se apropie de colaps la Bahmut. Măcelul în care au pierit 500 de mercenari: "Sunt vânați și zdrobiți cu tancurile" VIDEO
Secvență dintr-un film realizat din dronă, în care Unitatea Terra atacă pozițiile rusești din Bahmut FOTO Telegram

Bloggerii militari ruși și ucraineni dezbat pe canalele specializate de Telegram confruntarea care a avut loc marți, 9 mai, între armata ucraineană și cea rusă.

Ambele părți relatează despre contraofensiva-surpriză întreprinsă de Brigada a 3-a de asalt (Unitatea Terra) a Forțelor Armate ale Ucrainei, în urma căreia Brigada 72 de pușcași motorizați a Forțelor Armate Ruse și mercenarii Wagner au suferit pierderi uriașe.

Informația a fost furnizată inițial de Andrii Bilețki, fondatorul Regimentului Azov.

Potrivit sursei citate, „un număr semnificativ de vehicule blindate de luptă au fost distruse, iar un număr semnificativ de prizonieri au fost capturați. Așa-numitul detașament 3 de asalt al Wagner a suferit pierderi grele”.

Bilețki a spus că acțiunile ofensive s-au desfășurat „pe o fâșie de 3 kilometri lățime și 2 kilometri și 600 de metri adâncime”, în zona Bahmut, iar acum „tot acest teritoriu este complet eliberat de forțele de ocupație rusești”. Luptele s-au purtat în Kromove, satul Zaițeve.

Informațiile culese în ultimele ore de analiști arată că "situația forțelor ruse de pe flancul sudic al orașului Bahmut este destul de dramatică. Trupele rusești sunt literalmente vânate de tancurile ucrainene și de vehiculele blindate. Încercarea Rusiei de a le respinge folosind alte vehicule blindate s-a încheiat cu un fiasco. Cadavrele rusești sunt împrăștiate peste tot, sunt zdrobite de tancuri în tranșee și găurile din pământ. Este un iad total pentru ei. Nici măcar Prigojin nu se ascunde, recunoscând că au pierdut 500 de soldați doar aici.

Este, de asemenea, un alt exemplu bun despre cât de slab motivate sunt trupele ruse. La primul semn de probleme, soldații abandonează pozițiile, provocând haos în rândurile lor și în unitățile de flancare. Vă puteți imagina deja ce înseamnă asta pentru viitoarele ofensive ucrainene", arată un analist militar pe Twitter.

„Toți împotriva tuturor... dezbinarea completă a frontului”, este o postare lungă pe Telegram a unei voluntare ruse pe nume Anastasia Kașevarova. Această explică ce s-a întâmplat între Wagner și Brigada 72 din Bahmut.

Femeia spune că forțele ruse nu au voie să comunice cu Wagner, prin ordin de la Ministerul Apărării din Rusia. Mercenarii ar fi fost forțați să se retragă dintr-o zonă în care au fost atacați de Unitatea Terra, dar n-au comunicat spargerea frontului către, teoretic, camarazii din armata regulată rusă.

Kașevarova afirmă că soldații din Brigada 72 habar n-au avut când s-au trezit atacați și nici că zona în care teoretic trebuia să se afle cei din Wagner a rămas neacoperită.

Ea spune, de asemenea, că toate părțile din armata rusă se urăsc reciproc, ironizându-se în permanență. Ar exista trei facțiuni armate rusești în zonă: soldați din trupele regulate, mercenarii Wagner și luptătorii din unitățile regiunilor separatiste Donețk și Lugansk. "Nu există nici măcar un singur comandant care să fie respectat de toată lumea", adaugă voluntara rusă, care acuză toate părțile implicate de comportament cu profil feminin.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#macel bahmut, #dezbinare rusia, #contraofensiva ucraina, #invazie Rusia , #invazie ucraina