Petrecere cu torte in "Ora Pamantului"

   

Municipiul Sfantu Gheorghe marcheaza pentru al treilea an consecutiv "Ora Pamantului", alaturi de alte orase din lume, care participa la aceasta actiune ce are ca scop reducerea consumului de energie electrica si a incalzirii globale.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a anuntat ca sambata, intre orele 20,30 si 21,30, iluminatul stradal va fi oprit si le-a cerut cetatenilor sa stinga si ei luminile din case timp de o ora. In acest interval, Asociatia de tineret Ecou va organiza o "petrecere cu torte" in Parcul Central din municipiu, unde se va canta muzica live.

Initiativa afilierii municipiului Sfantu Gheorghe la aceasta actiune apartine consilierului local Madalin Guruianu, care i-a indemnat pe cetateni sa contribuie si ei la reducerea incalzirii globale prin cateva gesturi simple, cum ar fi stingerea luminii la iesirea din camere chiar daca planuiesc sa se intoarca acolo peste 5 minute sau inchiderea televizoarelor si a calculatoarelor atunci cand nu sunt folosite.

"Ora Pamantului" a fost sarbatorita pentru prima data in 2007 in orasul australian Sidney, iar acestuia i s-au raliat ulterior si alte orase din intreaga lume. ...citeste toata stirea
Sambata, 27 Martie 2010, ora 10:01
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Cand este programata deschiderea mini-mall-ului din Sfantu Gheorghe
Noutati privind lucrarile la centrul comercial Prima galerie comerciala din judetul Covasna, Sepsi ...
Germania a inclus judetul Covasna pe lista "zonelor de risc" din Romania
Persoanele care sosesc in tara din aceste zone trebuie sa se autoizoleze 14 zile Ministerul ...
Minora din Ozun, data disparuta
La data de 22.09.2020, politistii covasneni au fost sesizati despre faptul ca Otvos Emoke, de 13 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor