Aberatia zilei: Un volum de interceptari plin cu injuraturi

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 17:56
9405 citiri
Aberatia zilei: Un volum de interceptari plin cu injuraturi
Foto: B1TV (Arhiva)

Deputatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (Partida Romilor) sunt protagonistii celui mai nou dosar in care DNA cere avizul Camerei pentru retinerea si arestarea lor preventiva. Amandoi au multe mandate de parlamentar in spate, asa ca nu ne-am fi asteptat sa aflam despre ei ca au probleme de atitudine sau limbaj.

Senatorii si deputatii se zbat care mai de care sa ii asigure pe cetateni ca merita respectul si increderea lor, insa DNA sa incapataneaza sa demonstreze contrariul.

Cu fiecare caz care ajunge dosar pe masa procurorilor, alegatorii afla cine sunt cu adevarat cei pe care i-au votat cu inflacarare in urma cu 4 ani, 8, 12 etc.

Jurnalistii acreditati la Parlament sustin ca in acest ultim caz, Voicu-Paun, dintre cele 19 trimise de procurorii anticoruptie la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor pentru a obtine avizele cerute, un volum intreg este plin cu interceptari in care limbajul folosit este cel putin colorat, daca nu de-a dreptul vulgar.

DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de bani

Dosarul de spalare de bani al lui Madalin Voicu ia amploare: Seful si vicele ANAF, pusi sub acuzare de DNA - UPDATE

Romania TV, postul deputatului Sebastian Ghita (PSD), a dezvaluit ca intr-o interceptare Nicolae Paun (foto), care stia de aproape un an ca are probleme, a amenintat: "Dupa ce ies din puscarie, bag cutitul in procurori si ma p.. pe ei!".

De asemenea, ProTV citeaza surse care au declarat ca atunci cand dirijorul Madalin Voicu, fiul celebrului violonist Ion Voicu, a intrat in biroul procurorului DNA Doru Tulus, cel care se ocupa de dosar, l-a intrebat ironic pe acesta: "Va intereseaza cultura, domnule procuror?", iar procurorul i-ar fi raspuns "M-ar interesa mai mult daca ai sti cu cati de i se scrie... ", aratandu-i un SMS dat de Voicu lui Paun in care deputatul PSD scria "bulangii (sic!) aia de la DNA".

Poate ca aceste interceptari nu ne-ar intriga daca ele ar aparea in dosarele unor smenari sau interlopi de duzina. Dar in acest caz vorbim despre doi parlamentari cu experienta, adica oameni "scoliti" in politica.

Nicolae Paun este la al patrulea mandat. Si presedinte al Comisiei pentru drepturile omului si culte.

Madalin Voicu este la al cincilea mandat. Si vicepresedinte al Comisiei pentru Cultura si arte! (in plus, si fost nominalizat de Guvernul Ponta pentru postul de consul al Romaniei la Bonn).

Intrebat de jurnalisti ce crede despre interceptari, Voicu a subliniat ca nu au relevanta juridica.

"Foarte frumoase sunt (interceptarile din dosar - n.red.), adica stereo. Sunt interceptari ciudate, adica au cel putin un grad de banalitate care presupun ca nu-l pot folosi domnii de la DNA", a comentat in bascalie deputatul PSD, conform Realitatea TV.

Oricat incearca Madalin Voicu sa minimalizeze importanta acuzatiilor ce i se aduc, un lucru este cert si va iesi in totalitate la iveala in momentul in care dosarul va fi public: in Parlamentul Romaniei exista oameni cu tupeu de mardeias si limbaj de mahala. Si asta este o aberatie.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Madalin Voicu Paun interceptari, #stenograme injuraturi Madalin Voicu Paun , #DNA