DNA pune sechestru pe averea lui Madalin Voicu si Nicolae Paun - Unul are milioane de euro blocate

Marti, 01 Martie 2016, ora 12:47
12197 citiri
DNA pune sechestru pe averea lui Madalin Voicu si Nicolae Paun - Unul are milioane de euro blocate
Foto: Facebook/Madalin Voicu

O parte din averea deputatului PSD Madalin Voicu a fost pusa sub sechestru de catre procurorii DNA, in dosarul in care este cercetat in libertate pentru trafic de influenta si spalare de bani.

Astfel, deputatului i s-a pus sechestru pe suma de peste 400.000 de lei, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie remis marti Ziare.com.

DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de bani

Madalin Voicu, scapat de colegi - deputatii au votat impotriva retinerii si arestarii

Madalin Voicu scapa de cautiune si control judiciar - decizie definitiva

DNA a decis sa indisponibilizeze o suma mai impresionanta in cazul deputatului Nicolae Paun, arestat preventiv: peste 30 de milioane de lei (aproximativ 6,6 milioane euro).

Madalin Voicu, despre dosarul DNA: Sunt agatat fara niciun fel de vina

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus instituirea sechestrului asigurator si a popririi asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea urmatoarelor persoane, avand calitatea procesuala de suspect ori inculpat:

Nicolae Paun, pana la concurenta sumei de 30.470.708,72 lei

Madalin Voicu, pana la concurenta sumei de 411.541 lei

Carmen Olteanu, pana la concurenta sumei de 194.241 lei

Gheorghe Ivan, pana la concurenta sumei de 12.384.208,72 lei

Vasilica Grigore, pana la concurenta sumei de 676.255 lei

Valentin Pepenel, pana la concurenta sumei de 459.244 lei

Costel Iulian Paraschiv, pana la concurenta sumei de 14.866.500 lei

Valeria Irina Radu, pana la concurenta sumei de 27.250.708,72 lei

Florentina Rotaru, pana la concurenta sumei de 27.250.708,72 lei", se arata in comunicatul DNA.

Totodata, mai precizeaza procurorii, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator si a popririi asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea societatii Niky Scorpion Alcom SRL. Este vorba de suma de 3.220.000 lei.

Deputatul Nicolae Paun, arestat preventiv

"Masura asiguratorie a fost dispusa avandu-se in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor mobile si imobile de catre persoanele sus-mentionate, pentru a servi la garantarea repararii pagubei produse prin savarsirea infractiunilor. Inculpatilor si suspectilor li s-au adus la cunostinta prezenta ordonanta", mai spune DNA.

Deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun sunt cercetati de DNA, alaturi de alte persoane, pentru trafic de influenta si spalare de bani. Primul este cercetat in libertate iar al doilea in stare de arest preventiv.

Nicolae Paun, incarcerat: Eu, tigan din Ferentari, m-am prezentat la arest. Madalin Voicu sta acasa

Procurorii spun ca, "in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor".

Potrivit DNA, "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

Stenograme in cazul Nicolae Paun-Madalin Voicu: "Ciori nesimtite" si "cutite in gat la procurori"

Procurorii mai afirma ca "Madalin Voicu, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere la Camera Deputatilor, fara a declara sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor Pro Europa, totalizand 300.682 lei - venit brut si 217.300 lei venit net".

"Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati", sustine DNA.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Madalin Voicu sechestru avere, #Madalin Voicu DNA, #Nicolae Paun sechestru avere , #DNA