Madalin Voicu, despre dosarul de la DNA: Ma scot in fata ca pe urs. Daca suni un prieten e trafic de influenta!?

Joi, 11 Februarie 2016, ora 14:41
8263 citiri
Madalin Voicu, despre dosarul de la DNA: Ma scot in fata ca pe urs. Daca suni un prieten e trafic de influenta!?
Foto: Antena3

Deputatul PSD Madalin Voicu a fost joi la Parlament, insotit de avocat, sa-si consulte dosarul trimis de DNA comisiei juridice.

"Pentru mine referatul pe care l-am citit este clar ce scrie acolo, sunt probleme tehnice, sau de interpretare, sau de analiza pe care eu nu le inteleg, pentru ca nu ma pricep la formele astea de exprimare tipic tehnice, juridic vorbind. Avocatul studiaza in continuare, isi noteaza lucruri pe care dupa aceea le va specula", le-a spus Voicu jurnalistilor.

Intrebat daca exista interceptari la dosar, deputatul a glumit: "da, sunt foarte frumoase, adica stereo cred ca sunt". Potrivit Antena 3, dosarul ar contine 9 volume, din care unul doar cu interceptari.

Comisia juridica a Camerei, termen pana luni sa spuna daca sustine cererile DNA in cazul Voicu si Paun

Revenind la un ton mai serios, Voicu a spus ca sunt discutii banale. El contesta acuzatiile de trafic de influenta, aratand ca exista o interceptare in care ii cere fostului ministru al Finantelor Eugen Teodorovici, cu care are o relatie de prietenie, sa-l primeasca in audienta pe deputatul Nicolae Paun.

" (Interceptarile sunt, n.red.) super ciudate, au un grad de banalitate pe care presupun ca nu-l pot folosi domnii de la DNA. Dar sigur ca sunt lucruri pe care ei conteaza, eu nu pot sa ma bag in treaba lor, cum nici ei nu se baga in simfoniile mele. (...) Eu n-am niciun fel de amestec (in proiectele anchetate de DNA, n.red.). Nu cunosc pe nimeni de la ANAF. Eu n-am nicio semnatura si niciun amanunt despre acesta lege (legea amnistiei contributiei de asigurari de sanatate, n.red.), chiar nu sunt nici macar la curent, daramite sa fi promovat aceasta lege.

Problema cu interventiile mele era legata de un telefon dat dl Teodorovici, rugandu-l sa-l primeasca pe dl deputat Paun, deci nu mergand eu acolo, si chestie care s-a intamplat dupa care lucrurile au decurs normal. Eu, in principiu, n-am facut decat sa ajut, adica in speranta ca lucrurile prin proiect se vor rezolva, de buna credinta am sprijinit.

N-am facut interventii, n-am bagat pile, cum se spune in clasic. Nicu (Paun, n.red.) de exemplu putea sa intervina la dl Teodorovici cum am intervenit si eu, numai ca eu fiind prieten si coleg de partid am facut oficiul asta prin telefon, deci nu m-am dus cu el de brat. Ce-au discutat ei nu stiu.

Nu am facut niciun fel de vizita undeva pe care sa o putem considera ca facand parte dintr-o chestie de trafic de influenta. Sa dai un telefon unui prieten sa-i spui primeste-l pe x sau pe y ca are o problema de discutat cu tine voua vi se pare trafic de influenta?!", le-a explicat Voicu jurnalistilor prezenti in Parlament.

Madalin Voicu si Nicolae Paun, la mana Parlamentului: PSD anunta cum va vota cererea de arestare

Intrebat daca stia ca Paun vrea sa discute cu Teodorovici despre proiectele anchetate de procurorii DNA, Voicu a spus ca nu, "dar presupuneam ca fiind vorba de proiecte de genul acesta, presupuneam ca asta ar putea fi unul dintre motivele intalniri".

"Vor sa ma aresteze preventiv ca sunt bau bau"

Deputatul spune ca nu simte nevoia sa se apere si asteapta ca procurorii sa probeze acuzatiile pe care i le aduc. Cat despre arestarea preventiva, el spune ca nu o intelege, dar ca probabil ca este considerat un fel de "bau bau".

DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de bani

"Eu nu am nevoie sa ma apar, astept sa mi se demonstreze cu probe si concret invinovatirile pe care le-am citit. (...) (Procurorii, n.red.) spun ca sunt suspiciuni rezonabile si ca vezi doamne (ma aresteaza preventiv, n.red.) sa nu pun in pericol ceva. Sunt bau bau! (...)

Eu sunt un om corect, am avut mereu o conduita pe care n-am abandonat-o, sunt educat, n-am luat niciodata niciun ban de nicaieri decat pe stat de plata, adica in conditiile in care am prestat un anumit serviciu, deci la mine nu exista problema asta nici cu spalare de bani.

Eu in declaratia mea de avere in ultimii 5 ani de zile cred, poate 4, am scris mereu aceleasi lucruri pentru ca eu nu am avut alte venituri si eu n-am detailat (sic!), am zis castig anual in jur de... nu stiu, nu mai stiu suma", a mai detaliat Madalin Voicu.

Madalin Voicu, audiat la DNA: Este acuzat de spalare de bani (Video)

Intrebat daca regreta prietenia cu Nicolae Paun, el a spus ca nu, ci ca este bagat in fata de procurori asa cum i se intampla si in partid pentru ca este "mai elastic, mai credibil".

"Eu nu am o suparare pe Nicu Paun. Singurul lucru pe care pot eventual sa i-l reprosez e ca nu m-a anuntat sau nu mi-a spus care sunt de fapt conditiile acestui proiect. Sigur ca ei ma scot in fata ca pe urs, ca il luam pe Madalin, lasa ca merge si Madalin, lasa ca avem noi totul.. Si nu e numai cazul lor, si in partide la fel: 'lasa ba, vorbim cu Madalin ca el e mai elastic, mai credibil, mai... Dar uite acum ca eu din cauza unor lucruri pe care probabil ca le-am gandit, le-am spus si le-am facut trebuie sa platesc oalele sparte ale altora", a adaugat Voicu.

El a mai spus ca nu le va cere colegilor deputati sa il salveze de DNA: "Eu nu fac niciun fel de discutie pe tema asta. Cum sa cer cuiva ceva? Cine ma cunoaste stie cum sunt, cine nu ma cunoaste o sa afle cum sunt".

Cat despre anuntul liderului PSD Liviu Dragnea conform caruia social-democratii vor vota cererea de incuviintare pentru retinere si arest preventiv in cazul sau, Madalin Voicu a raspuns scurt: "ce-ati fi vrut sa anunte!?".

Ce spune despre implicarea sotiei in dosar

Deputatul a intarit ca nu are nicio legatura cu proiectele investigate de DNA: "Eu la proiect n-am nicio treaba eu, n-am fost implicat in niciun proiect, nu sunt bagat, pe mine ma pomenesc ei subintelegand ei ca as fi bagat".

Sotia deputatului Madalin Voicu, la DNA

In ce priveste faptul ca si sotia sa, Carmen Olteanu, este urmarita penal in acest dosar, Voicu a explicat ce legaturi a avut aceasta cu proiectele.

"E adevarat, pe vremea aceea nu era sotia mea, ea a primit, fiind cadru didactic, si avand abilitati in a preda cursuri legat de primul proiect, cred, nu stiu, ca era prin 2009 - 2010, cateva luni de zile vazand ca se initiaza acest proiect a fost asistenta. Dupa care, vazand ca lucrurile incep sa se incurce, ca sa nu fac eu estimari extravagante, s-a retras.

Proiectul era bun, acum vad ce era in proiect ca eu n-am stiut. Proiectul era bine gandit in ideea ca faceai cursuri cu oameni care dupa aceea trebuiau angajati sau aliniati in societate, chestie care probabil ca pana la urma nu s-a intamplat daca s-au sesizat ca s-au facut tot felul de deturnari de fonduri", a conchis Madalin Voicu.

Procurorii DNA au cerut, miercuri, incuviintarea de catre Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Madalin Voicu si Nicolae Paun. Madalin Voicu este acuzat de DNA de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare a banilor, toate in forma continuata.

Nicolae Paun, presedintele Partidei Romilor, este acuzat, printre altele, de deturnare de fonduri, spalare de bani, cumparare de influenta, schimbare a destinatiei fondurilor europene, obtinere pe nedrept a fondurilor europene si influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.

Presedintele si vicepresedintele ANAF, urmariti penal de DNA - Care sunt acuzatiile

In dosar au fost pusi sub urmarire penala si presedintele ANAF Gelu Stefan Diaconu si vicepresedintele aceleiasi institutii Mihai Vatasoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Madalin Voicu dosar DNA interceptari, #Madalin Voicu telefon Teodorovici intalnire Paun , #DNA