Cum explica Madalin Voicu pierderea functiei de consul la Bonn si ce spune despre sefia TVR

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 18:08
12493 citiri
Cum explica Madalin Voicu pierderea functiei de consul la Bonn si ce spune despre sefia TVR
Foto: Facebook / Madalin Voicu

Deputatul PSD Madalin Voicu sustine ca a renuntat la functia de consul in Bonn, in care fusese numit de Guvern, din cauza unor "piedici" care i-au fost puse in Romania de catre "organele de azi".

"O sa fac o conferinta de presa la un moment dat. Nu pentru ca as avea eu nevoie sa explic, ci ca sa evitam minciunile. Am auzit mai nou ca nu m-ar fi vrut Germania. Va dati seama pana unde s-a ajuns? Adevarul adevarat este ca eu nu fac parte din sistem. Eu sunt un om de cultura, am incercat sa imi fac treburile acolo, am lucrat, dar cu Germania care sa se opuna venirii mele acolo... Eu m-am retras, am renuntat (...)

Pe mine nu m-a dovedit Securitatea lui Ceausescu si ma dovedesc organele de azi? Eu nu sunt aliniat niciunei forme speciale, ca sa nu zic secreta. Nu pot sa fiu inrolat, racolat, invatat ce si cum sa fac. Guvernul m-a numit, onorabil si onorant pentru mine, dupa care au inceput verificarile. Acolo s-a oprit", a declarat Madalin Voicu, vineri, la Antena3.

Dupa ce a anuntat ca se retrage din politica, Madalin Voicu a fost numit consul general la Bonn

Intrebat cine crede ca a dat planurile peste cap, deputatul PSD a spus ca are o banuiala, dar va face dezvaluiri cand informatia ii va fi confirmata.

"Cineva a vrut sa imi puna piedica. Eu banuiesc si cine. E din Romania. Mie imi trebuiau niste avize si alea nu au venit. Decat daca m-as fi dus sa merg sa negociez probabil. Voi face conferinta si voi explica tot ce trebuie. Pe mine nu m-a vrut cineva. Sunt aproape sa spun ca stiu exact cine e. E din politica, de la noi. Si voi spune cine este, daca se confirma", a declarat Voicu.

Acesta fusese numit de Guvern pentru functia de consul la Bonn in luna iulie si intentiona sa isi preia postul pe 15 septembrie.

In ceea ce priveste zvonurile privind numirea sa in functia de presedinte director general al TVR, Madalin Voicu a negat vehement, dezvaluind insa ca propunerea i-a fost facuta, dar in primavara, nu acum.

"Eu? Exclus. Este o baliverna. Nu stiu cine a scos-o. Cine va merge la TVR, in conditiile astea, cu aproape 2 miliarde datorii si cu o dezordine organizata acolo, trebuie sa fie inconstient, daca nu prost. Propunerea a fost facuta in primavara, dar am refuzat-o", a explicat Madalin Voicu.

Raportul de activitate al conducerii TVR, respins in comisii: Stelian Tanase risca demiterea

Comisiile de cultura ale Parlamentului au respins saptamana aceasta, prin vot, raportul conducerii TVR. Daca plenul reunit al Parlamentului va da un vot negativ, conducerea TVR va fi demisa, in frunte cu Stelian Tanase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Madalin Voicu renunta consul Bonn, #Madalin Voicu TVR , #PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
va rugam sa-l scuzati pe Voicu , dar a stat mult langa ponta si s-a