Ancheta in cazul mortii Madalinei Manole, finalizata - Afla de ce s-a sinucis

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 15:20
15583 citiri
Ancheta in cazul mortii Madalinei Manole, finalizata - Afla de ce s-a sinucis

Ancheta in cazul mortii Madalinei Manole, care s-a sinucis in urma cu trei ani, a ajuns la final, odata cu analizarea ultimei probe din dosar, respectiv biletul de adio.

Potrivit grafologilor, Madalina Manole si-a pus capat vietii pentru ca credea ca a ajuns la finele carierei muzicale, informeaza Realitatea TV.

"Pentru subiect nu exista decat doua pozitii in viata. Ori ramane acea valoare artistica la nivelul asteptarilor si la nivelul la care s-a obisnuit, (...) ori nu", se arata in raportul anexat la dosar.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea parintilor cantaretei de redeschidere a anchetei privind moartea sa.

Parintii artistei, Eugenia si Ion Manole, au contestat la Tribunalul Bucuresti decizia procurorilor de neincepere a urmaririi penale fata de sotul Madalinei Manole, Petru Mircea, insa instanta le-a respins solicitarea. Eugenia si Ion Manole considera ca Petru Mircea este vinovat de moartea artistei.

In luna august a anului trecut, dosarul in cazul mortii Madalinei Manole a fost redeschis, dupa ce avocata Crina Radu a trimis o plangere la Parchet, in numele parintilor artistei.

Dosarul Madalina Manole, redeschis

Moarte violenta in urma intoxicatiei cu carbofuran

Potrivit raportului de autopsie medico-legala intocmit de Serviciul de Medicina Legala Ilfov, moartea artistei a fost violenta si cauzata de insuficienta cardio-respiratorie acuta consecutiva intoxicatiei cu carbofuran.

In comunicatul institutiei se precizeaza: "Calea de patrundere a toxicului a fost digestiva (orala). La autopsie s-a constatat o leziune traumatica (plaga contuza parietala stanga, cu infiltrat sanguin epicranian subiacent), care s-a putut produce, cel mai probabil, prin lovire de plan dur in cadrul starii de rau care a premers decesului. (Leziunea - n.red.) nu are legatura cu mecanismul de producere a mortii si pentru care sus-numita ar fi necesitat 8-9 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare in caz de supravietuire".

Carbofuranul este o pulbere de culoare alba, fara miros, foarte putin solubila in apa, care se conditioneaza sub forma de suspensie in apa, la care se adauga un colorant roz pentru marcare (atentionare), fiind substanta activa a pesticidului Furadan.

Conform Codexului produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate in Romania, carbofuranul face parte din grupa I de toxicitate, "produse extrem de toxice, care contin substanta activa cu doza medie letala (DL 50) sub 50 mg/kg corp".

Din raportul de constatare tehnico-stiintifica dactiloscopica al DGPMB - Serviciul Criminalistic reiese ca una dintre urmele digitale ridicate de pe flaconul din plastic cu mentiunea "Pesticide", gasit in apropierea cadavrului, a fost creata de degetul mijlociu de la mana dreapta a artistei.

Cu privire la celelalte trei urme ridicate s-a concluzionat ca nu contin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificarii persoanelor care le-au creat, se mai mentioneaza in raport.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...