Opinii: Ce aveti cu vanzatorul de Furadan?

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 21:47
6330 citiri
Opinii: Ce aveti cu vanzatorul de Furadan?
Foto: Arhiva

Parastasul de 9 zile, al Madalinei Manole, s-a transformat intr-un prilej de pelerinaj pentru asa-zisii fani care nu aveau ce face pe acasa sambata si s-au gandit sa traga o fuga pana la Ploiesti.

Totodata, parastasul de la mormantul Madalinei a oferit prilejul televiziunilor sa mai stoarca putin momentul si sa ne prezinte cum incearca ulii sa-si scoata ochii intr-o zi oarecare de vara.

Eu nu cred in loialitatea acestor fani ai Madalinei Manole, dintr-un motiv simplu: ultimul ei album a avut vanzari insesizabile. Foarte multi iubitori ai "fetei cu parul de foc" nici nu stiau ca a scos un nou material muzical, insa acum, dupa moartea solistei, au dat fuga la hypermarket, sa-si procure albumul. Vanzari de cateva mii de unitati nu inseamna nicidecum ca albumul a fost foarte solicitat, in aceasta perioada postmortem Madalina.

Madalina Manole a fost, dupa parerea mea, o fata oarecare a timpului ei care a stiut sa speculeze un moment, plasandu-se pe o nisa neacoperita de nimeni din breasla ei.

Perioada anilor '91-'94 a insemnat si perioada de glorie pentru artista, vanzarile de discuri, care au depasit doua milioane, au consacrat-o ca o vedeta a muzicii autohtone.

Insa muzica ei nu a fost un produs care sa reziste in timp, find alcatuita din sonoritati cu versuri banale, adresate mai ales indragostitilor romantici si mereu tristi, din cauza unei despartiri.

Tinerii din acea perioada au placut-o tocmai pentru ca aducea un suflu nou in peisajul autohton muzical. Fata de vechea garda a muzicii usoare romanesti, Madalina a stiut sa speculeze momentul si sa se reinventeze.

Rebela cu parul vopsit in rosu si cu chitara in brate a fost imaginea care a creat un brand in randul tinerilor si nu numai. Facand o comparatie cu o alta perioda si o paralela peste timp, putem spune ca a fost un fel de "Andre" al timpului ei si nimic mai mult. Vorbim despre cele doua pustoaice al perioadei 1999-2001, care au format respectivul duet. Poate ca e un pic cam fortata comparatia, dar din punct de vedere al specularii nevoilor oamenilor este acelasi lucru. Atunci, cand esti lansat, pur si simplu, ca un produs de moment, nu trebuie sa te astepti sa ai viata vesnica din punct de vedere muzical. Alte produse iti vor lua locul, proportional cu nevoile si cerintele publicului.

La inceputul comentariului meu, vorbeam de ulii care incep sa-si scoata ochii sau cel putin asta vedem pe la televizor. Parinti diabolici care i-au maltratat personalitatea, un frate care nu a vrut decat sa "suga" din averea artistei si un sot sinistru care e cel mai vinovat pentru moartea Madalinei Manole. A trebuit sa moara un om cunoscut pentru ca noi, romanii, sa ne dam seama ca asa se intampla in societatea romaneasca. Nu cautam decat sa culpabilizam si sa inventam tot timpul vinovati, dincolo de evidente.

Tanara nevinovata care a procurat un pesticid si comerciantul acestuia sunt priviti ca doi criminali. De cand este furadanul interzis la comercializare? Este un pesticid care se foloseste la tratarea boabelor de porumb sau floarea soarelui, inainte de insamantare. Se gasesc mii de insecticide in comert, cu diverse intrebuintari si fiecare e liber sa cumpere, pentru ca, altfel, s-ar duce naibii rosiile si cartofii din gradina.

Prietena Madalinei si vanzatorul de Furadan, nu cred ca pot fi acuzati de ceva, pentru ca scopul lor nu a fost acela de a-i lua zilele Madalinei, ci au vrut sa ajute la starpirea unor daunatori din gradina.

Sa privim obiectiv si sa credem in ceea ce avem de la medicii legisti care au spus ca Madalina Manole s-a sinucis. De ce s-a sinucis? Poate ca doar ea si Dumnezeu stiu, si Carmen Hara, bineinteles. Dar, macar, sa-i lasam in pace parintii, fratele, sotul, si, nu in ultimul rand, sa nu-l mai culpabilizam pe bietul vanzator de Furadan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vanzator furadan, #Madalina Manole parastas , #ancheta