Madonna in tara fitelor

Miercuri, 26 August 2009, ora 18:50
11447 citiri
Madonna in tara fitelor

De zile intregi presa se intrece sa ne povesteasca ce pretentii are Madonna pe timpul sederii la Bucuresti si sa se minuneze de asa fite de vedeta.

Luate la bani marunti, pretentiile nici nu sunt nici tulburatoare, nici nemaivazute: niste trandafiri rosii, o cabina de dus, una de masaj, o sala de fitness, bucatar propriu, apa sfintita.

Maruntisuri daca ne gandim ca Madonna a aterizat exact in tara fitelor. De fapt, in Romania, de la vedete, la politicieni, la beizadele si parvenitii micilor sau marilor tunuri, toti au doar fite.

Fite de Bamboo, de Dorobanti, de Rex sau mai stiu eu ce alt loc, fite Ferarri sau Lamborghini, fite de Monte Carlo sau Nisa si lista ar putea continua pe pagini intregi.

Prin comparatie, pretentiile Madonnei sunt de-a dreptul palide. Dar problema se pune altfel.

Ce are Madonna in afara acestor pretentii si ce au fitosii romani?

Madonna si, in general, toti marii artisti, ofera perfectiunea si un respect desavarsit pentru public in schimbul pretentiilor, de la cele financiare la cele pe care le numim fite.

Undeva in mintea lor este sapat adanc ca tot ceea ce au, tot ceea ce pretind este posibil numai in masura in care ofera pe masura si nu-si permit niciun rabat de la calitate.

Cat sunt pe scena, in exercitiul functiunii, isi dau sufletul pentru extazul publicului de a carui adoratie depind. Fiecare aparitie a marilor artisti, fie ca se numesc Michael Jackson sau Madonna, indiferent ca are loc la Bucuresti, la Paris sau la New York, este pregatita in cele mai mici detalii, de la cuta de pe costum la ultimul bec din instalatia de lumini.

Nimic nu "merge si asa", nimic nu este lasat la voia intamplarii. Se numeste profesionalism 100% si da, atunci cand el exista, fitele nu sunt deranjante pentru ca au acoperire in munca, talent si autoexigenta.

In Romania avem doar fitele

Vedetele scenei din Romania sunt in marea lor majoritate total lipsite de profesionalism, dependente de play-back, adesea penibile. Niciuna nu face atac de panica pe scena de groaza ca ar putea rata perfectiunea, asemeni Madonnei, ci, eventual, de groaza ca se rupe banda.

Vedetele politicii sunt 100% demagogie si latratura fara substanta, fara proiecte, fara coloana vertebrala. Zero profesionalism, pentru ca numai cine nu munceste nu greseste, deci eroarea este dovada cea mai concludenta a efortului.

Beizadele pline de bani de-abia stiu sa lege doua vorbe, iar relatia dintre subiect si predicat ramane pentru ele un etern mister. Niciuna dintre ele nu a muncit pentru vreun leu din carutele cu bani aruncate nonsalant pe fite.

Vedetele din fotbal sunt in mare majoritate niste mafioti grobieni, agramati, incapabili sa depaseasca nivelul sparlariilor marunte.

In materie de fite Madonna poate lua lectii la Bucuresti, unde insa nimeni nu va fi interesat de lectiile ei de profesionalism.

Citeste si:
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
AUR este singurul partid din România care nu s-a atins de subvenția de la stat, în ciuda faptului că este un partid tânăr, care are pretenții de creștere și care are numeroase cheltuieli....
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Curtea de Apel București a decis joi, 18 august, eliberarea din penitenciar a fostului lider liberal Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR....