Madonna, esec in sustinerea homosexualilor in Rusia

Vineri, 10 August 2012, ora 10:24
2053 citiri
Madonna, esec in sustinerea homosexualilor in Rusia

Madonna a cerut drepturi pentru homosexualii rusi, in timpul concertului de la Sankt Petersburg, invitand publicul sa-si manifeste "dragostea" pentru acestia. Insa gesturile sale i-au enervat chiar si pe reprezentantii acestei comunitati.

Concertele Madonnei in Rusia au fost puse de la bun inceput sub semnul intrebarii. Vedeta s-a declarat o sustinatoare a celor trei membre ale grupului Pussy Riot, care risca trei ani de inchisoare, dupa ce au cantat o melodie impotriva lui Putin intr-o catedrala din Moscova, informeaza 7sur7.be.

Din acest motiv, ortodocsii rusi, care nu au agreat atitudinea acestui grup punk, au cerut anularea concertelor Madonnei. Acest lucru nu s-a intamplat, iar cantareata a profitat din plin pentru a-si expune convingerile.

In concertul de la Moscova a cerut ca cele trei tinere femei sa fie eliberate din arestul preventiv, iar pe scena de la Sankt Petersburg a incercat sa-i sensibilizeze pe rusi, in ceea ce priveste drepturile homosexualilor.

"Comunitatea gay trebuie sa aiba acelasi drepturi. Trebuie sa traiasca cu demnitate, cu respect si cu dragoste", a declarat Madonna, pe al carei spate era scris "Fara frica".

Inaintea concertului au fost impartite bratari roz, iar vedeta a indemnat publicul sa ridice mainile in semn de sustinere a acestei comunitati.

Apelul Madonnei in favoarea homosexualilor a nelinistit autoritatile, deoarece in luna februarie, la Sankt Petersburg a fost adoptata o lege prin care sunt pedepsiti autorii "actelor publice" prin care se promoveaza homosexualitatea si pedofilia. Autorul acestei legi, un deputat local, a declarat ca "se va deschide o ancheta administrativa, deoarece cantareata a incalcat legea".

"Nu avem nevoie de valorile occidentale pe care vrea sa le impuna Madonna", a adaugat acesta. Aceste critici se adauga celor ale vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care a numit-o pe Madonna "fosta prostituata".

Contrar asteptarilor, Madonna i-a enervat chiar si pe reprezentantii homosexualilor. Acestia au purtat la concert pancarte pe care scria "Nu-mi pasa de sustinerea Madonnei". Ei au acuzat-o pe vedeta de "ipocrizie", spunand ca un adevarat militant pentru anumite drepturi nu se limiteaza la "doua cuvinte spuse in timpul unui concert, ci se angajeaza in actiuni serioase".

Aceiasi reprezentati au declarat ca Madonna nu trebuia sa concerteze la Sankt Petersburg, din moment ce stia ca este in vigoare o astfel de "lege homofoba".

Citeste si:
UPDATE Klaus Iohannis, la Congresul PNL: "Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să demisioneze"
UPDATE Klaus Iohannis, la Congresul PNL: "Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să demisioneze"
Președintele României, Klaus Iohannis, participă la Congresul PNL organizat sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia liberalii își vor desemna președintele pentru următorii...
LIVE TEXT A început Congresul PNL la care liberalii își aleg noul președinte. Klaus Iohannis a ajuns la Romexpo
LIVE TEXT A început Congresul PNL la care liberalii își aleg noul președinte. Klaus Iohannis a ajuns la Romexpo
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: Ziare.com