Câte dosare din afara spațiului UE au fost depuse în cadrul Programului anual de burse oferite de România

Joi, 17 Martie 2022, ora 12:23
1679 citiri
Câte dosare din afara spațiului UE au fost depuse în cadrul Programului anual de burse oferite de România
MAE FOTO facebook

La data de 15 martie 2022 s-a finalizat perioada de depunere a candidaturilor din partea cetățenilor non-UE care au aplicat pentru obținerea unei burse de studii din partea statului român, în cadrul Programului anual desfășurat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Candidații interesați și-au putut încărca aplicațiile individuale pe platforma online StudyinRomania, în perioada 20 decembrie 2021 - 15 martie 2022, rezultatele selecției urmând a fi anunțate la data de 15 iulie 2022.

Pentru cele 250 de burse oferite de statul român au fost depuse 44.733 de cereri pe platforma StudyinRomania de la candidați proveniți din 145 de țări. Dintre aceștia, 21.035 de candidați și-au exprimat intenția de a urma studii de licență, 19.819 – studii de master și 3.879 – studii doctorale. Numărul marchează o creștere importantă față de anii academici precedenți, când au fost primite 959 de dosare de candidatură (pentru 2020-2021) și, respectiv, 4.593 de candidaturi (pentru 2021-2022).

Noua procedură de accesare a Programului anual de burse a ținut cont de necesitatea adaptării acestuia la provocări generate de pandemia de COVID-19, precum și de schimbarea fundamentală a modului în care cetățenii interacționează cu instituțiile publice, digitalizarea reprezentând una dintre prioritățile înscrise pe agenda Uniunii Europene și a Guvernului României. Astfel, MAE a introdus depunerea electronică a candidaturilor cetățenilor străini interesați de aceste burse și a dezvoltat, cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, o platformă online pentru încărcarea documentelor necesare, în limbile engleză și franceză. Realizată în premieră, noua platformă virtuală este adaptată tendințelor actuale și prezintă o interfață cu capabilitate multi-device de accesare a informațiilor.

„Orice investiție în educație este o investiție în viitor, iar Guvernul României, prin intermediul MAE, acționează continuu pentru consolidarea acestui instrument de acordare a burselor pentru studenții străini din afara spațiului Uniunii Europene. Ținând cont de succesul de care se bucură acest program, sunt convinsă că acesta va contribui nu doar la o promovare mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel mondial, ci mai ales la crearea unor punți de legătură între România şi ţările de origine ale studenților, precum și la formarea viitoarelor elite intelectuale ale acestora”, a afirmat secretarul de stat pentru relații interinstituționale Janina Sitaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#MAE, #Romania, #burse, #studenti straini, #program , #stiri internationale