Un magazin este închis din cauza lipsei angajaților: "Nu găsim oameni cu un minim de poftă de muncă"

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 15:03
6058 citiri
Un magazin este închis din cauza lipsei angajaților: "Nu găsim oameni cu un minim de poftă de muncă"
Imagine dintr-un magazin FOTO Pixabay

Administratorul unui magazin a anunțat închiderea afacerii din cauza lipsei angajaților.

„Cu mare amărăciune ne vedem obligați să comunicăm că de la data de 2 ianuarie 2023 magazinul Cospalat din Valvasone va suspenda activitatea din cauza lipsei de personal care să aibă un minim de poftă de muncă.”

Acesta este anunțul pe care administratorul delegat al unui magazin din localitatea italiană Valvasone Arzene, provincia Pordenone din Friuli-Venezia Giulia, l-a afișat pe ușa de la intrare.

Renato Zampa, administratorul magazinului ce face parte dintr-un consorțiu agricol din nordul Italiei care deține în total șapte magazine alimentare, se plânge atât de faptul că oamenii care se prezintă la interviu pentru acest loc de muncă resping oferta, potrivit ziarului La Repubblica, citat de rotalianul.com.

„Pentru a menține activitatea deschisă, avem nevoie de două persoane, dar candidații vin mereu cu o serie întreagă de pretenții. Unii nu vor să lucreze sâmbăta, alții consideră că să începi munca la ora 8:00 dimineața e prea devreme, alții nu au chef să facă un drum prea lung de acasă până la serviciu”, a declarat Zampa.

„Cu toate acestea, noi oferim și locuri de muncă part-time, și în ture, pe post de vânzător, în spatele tejghelei și cu multă formare gratuită. La interviuri, în plus, se prezintă în special oameni cu vârsta de la 50 de ani în sus”, a mai adăugat italianul.

După ce a pus afișul cu anunțul de închidere a activității, administratorul a mai primit câteva telefoane de la persoane interesate de un loc de muncă. Cu toate acestea el spune că „din păcate, nimic nu s-a schimbat.”

„Imaginați-vă că au fost și persoane care, deși au făcut programare pentru interviu, nu s-au prezentat și nici măcar nu au anunțat că nu se vor prezenta”, a mai precizat Renato Zampa.

Pe rețelele de socializare însă, anunțul făcut de Zampa a creat o adevărată polemică, iar printre cei revoltați de aceste afirmații se numără chiar și primarul localității, Markus Maurmair.

„Găsesc acel anunț ca fiind o mișcare deloc elegantă și, mai ales, cu lipsă de respect față de cei care, până sâmbăta trecută, au lucrat în acel magazin. Nu mai spun că nu e deloc corectă față de teritoriul nostru, unde cultura cu privire de muncă este exemplară”, a declarat primarul din Valvasone Arzene, citat de La Repubblica.

Maurmair s-a referit la condițiile de muncă dificile din acel magazin.

„Le-am văzut eu însumi (pe vânzătoare – n.r.) purtând mănuși, pentru că magazinul nu avea căldură. Nu mai spun de jafurile armate pe care exercițiul comercial le-a suferit: primul în 2014 și altul în seara zilei de 31 decembrie 2021”, a spus edilul.

„Așadar, înainte de a critica, să ne întrebăm ce anume se oferă și cât se plătește, în comparație cu ceea ce se cere. Cospalat este o organizație foarte agresivă cu privire la concurență și una dintre pârghiile pe care o folosesc pentru a nu rămâne în pierdere ar putea fi faptul că nu plătesc cum trebuie angajații. Dar acestea sunt doar presupunerile mele”, a conchis Maurmair.

Citește și:
Țara în care angajaţii din Educaţie au obținut creșteri mari de salarii după o grevă de 3 zile: 500.000 de elevi nu au făcut cursuri
Țara în care angajaţii din Educaţie au obținut creșteri mari de salarii după o grevă de 3 zile: 500.000 de elevi nu au făcut cursuri
Angajaţii în domeniul educaţiei din statul american California, care au intrat în grevă masivă săptămâna aceasta la Los Angeles, au obţinut o creştere a salariilor cu 30%, a anunţat...
Un nou atac armat într-un liceu din SUA. Un elev a împușcat doi angajați ai instituției VIDEO
Un nou atac armat într-un liceu din SUA. Un elev a împușcat doi angajați ai instituției VIDEO
Doi angajați ai unui liceu din Denver, SUA, au fost transportați de urgență la spital după ce au fost împușcați de un elev, miercuri, 22 martie, relatează Reuters. Atacul a avut loc la...
#magazin inchis, #angajati, #lipsa, #munca , #Italia