Ziare.com

Morminte din vremea Imperiului Roman, descoperite in Anglia, spun o poveste fascinanta

Duminica, 19 Ianuarie 2020, ora 09:45

   

Morminte din vremea Imperiului Roman, descoperite in Anglia, spun o poveste fascinanta
Arheologii au descoperit in sudul Angliei nu mai putin de 50 de morminte ale unor sclavi din timpul Imperiului Roman.

Cu totii muncisera, in urma cu 2.000 de ani, la o vila aflata in apropiere, arata Live Science. Desi nu erau platiti pentru munca lor, fiind, practic, niste sclavi, au fost ingropati alaturi de obiecte din ceramica si chiar bijuterii.

Descoperirea a fost facuta in ceea ce acum este Somerset si arata ca si in randul acestor sclavi exista o ierarhie. De exemplu, o femeie a fost asezata cu capul pe o perna, intr-un sicriu construit din piatra, semn ca era o persoana importanta.

Este vorba despre o descoperire de proportii, importanta pentru ca arheologii pot studia o patura distincta a societatii de atunci.

Citeste si Descoperire importanta in Suedia. Ce s-a gasit intr-un mormant viking

A.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9991 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Articolul asta ...

... pare a fi scris chiar de Greta Thunberg.

 

Și din alte surse se știe că erau sclavi care aveau asigurate...

...condiții de trai mai bune decat a multor oameni liberi: muzicieni, gladiatori celebri, sclavi instruiți, sclave de mare frumusețe, etc, etc.
Se spunea la Roma ca vinul se bea cu apa; doar talharii si gladiatorii beau vinul curat. Aceasta zicala dovedește ca acești gladiatori - sclavi de fapt - dispuneau de mijloace bănești, ca sa nu mai vorbim ca multi erau folosiți ca amanți de multe patriciene romane.

 

kkopiatoarea ankkutza lu' petrakke de la siursa: Zaire.kkom .. 1 /2

...este o kkopiatoare de mana 3-a.
====
Archaeologists find graves of high-status Romans in Somerset
Discovery of unusual cemetery in Somerton offers clues as to standing of those buried there
Steve Membery, an archaeologist and member of the South West Heritage Trust, which has overseen the excavations, said: “This site is a significant discovery. The individuals were evidently of some status. Most graves in Roman Britain are pretty much a rectangular cut with someone laid on their back. They’ve actually built these graves. There’s been a lot more care taken over these."…
https://www.theguardian.com/uk-news/2020/jan/07/archaeologists-discover-graves-high-status-romans-somerton-somerset
=====
50 Graves of Slaves Who Toiled at a Roman Villa Unearthed in England
By Laura Geggel - Associate Editor 2 days ago
“Nearly all of the burials had tiny nails at the foot of them, indicating that the deceased were buried in hobnail boots…. This woman was buried with her head resting on a pillow, suggesting that she held an elite position in her community.
This woman was buried with her head resting on a pillow, suggesting that she held an elite position in her community.
Archaeologists have uncovered what may be the graves of 50 enslaved workers who labored at an elite Roman villa just under 2,000 years ago in what is now southern England.
These burials date to the Roman period in the United Kingdom, from about A.D. 43 to A.D. 410. Many of the deceased were buried with grave goods, such as pottery and brooches, in what is now Somerset, a county in southwest England.
"It's relatively rare to excavate this number of Roman burials in our region, but in particular, in this case, we are very confident that all the burials are people who worked on a Roman villa estate," said Steve Membery, a senior historic environment officer at South West Heritage Trust in the United Kingdom, which oversaw the archaeological excavation….
https://www.livescience.com/50-roman-burials-discovered-in-england.html
==
50 de morminte de pe vremea imperiului roman au fost descoperite in Anglia. Cum au fost ingropati sclavii
Duminica, 19 Ianuarie 2020, ora 00:00
Arheologii au descoperit in sudul Angliei nu mai putin de 50 de morminte ale unor sclavi din timpul Imperiului Roman.

Cu totii muncisera, in urma cu 2.000 de ani, la o vila aflata in apropiere, arata Live Science. Desi nu erau platiti pentru munca lor, fiind, practic, niste sclavi, au fost ingropati alaturi de obiecte din ceramica si chiar bijuterii.

Descoperirea a fost facuta in ceea ce acum este Somerset si arata ca si in randul acestor sclavi exista o ierarhie...."
http://www.ziare.com/magazin/arheologie/50-de-morminte-de-pe-vremea-imperiului-roman-au-fost-descoperite-in-anglia-cum-au-fost-ingropati-sclavii-1593953
========

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor