Anomalie "impresionanta" la marea piramida din Egipt

Autor: Ana Ilie
Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 20:20
11339 citiri
Anomalie "impresionanta" la marea piramida din Egipt
Foto: Hepta.ro

Scanarea termala a marii piramide din Egipt a dezvaluit o "anomalie impresionanta" - o schimbare in temperatura rocii care ar putea indica faptul ca se afla ceva in spatele peretilor.

"Aceasta anomalie este foarte impresionanta si se afla in fata noastra, la nivelul solului", a spus Mehdi Tayoubi, fondatorul Heritage Innovation Preservation Institute, care efectueaza experiementele de la piramidele din Giza, scrie The Huffington Post.

Scanarile au avut loc in momente diferite ale zilei si noptii, temperaturile au fost masurate in conditiile in care roca se raceste si se incalzeste, si, dupa ce au fost luate in considerare toate aceste variabile, s-a ajuns la o anomalie de 6 grade Celsius, intr-o anumita parte a piramidei, in conditiile in care diferentele de temperatura variaza intre 0,1 si 0,5 grade.

"Avem mai multe ipoteze dar nicio concluzie pentru moment", a spus Tayoubi.

Si ministrul egiptean al Antichitatilor, Mamdouh el-Damaty, a dezvaluit ca exista mai multe ipoteze, insa are nevoie de mai multe cercetari inainte de a le dezvalui.

El-Damaty a mai spus ca la o inspectare mai detaliata a locului cu pricina s-a observat un "mic pasaj in pamant", pe partea estica a sitului, care duce la zona unde exista anomalia de temperatura.

Egiptologul Beth Ann Judas crede ca e normal ca anomalia este pe partea estica apiramidei, intrucat acesta este "punctul focal" al constructiei, unde se afla mai multe temple importante si morminte. "Nilul era la est de piramida si aproape toata lumea venea inspre ea dinspre est. Piramidele mai au o legatura si cu aspectul solar si cultul zeului Ra, in vechea religie egipteana", a spus aceasta.

Judas sustine ca piramida lui Keops contine cele mai complexe pasaje dintre celelalte piramide si ca ar fi suferit cateva modificari in timpul constructiei, asa ca orice s-ar afla dincolo de zidul de piatra dureaza probabil din perioada timpurie a constructiei.

Proiectul Scan Pyramids continua si in 2016, cand oamenii de stiinta vor examina si alte anomalii gasite la aceasta piramida si la altele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#anomalie piramida Egipt, #anomalie temperatura piramida Keops Egipt , #arheologie