Biblia contine informatii eronate?

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 23:50
9930 citiri
Biblia contine informatii eronate?
Foto: jacoballee.com

Unele informatii care se regasesc in Biblie ar putea sa nu fie adevarate. Sclavia evreilor in Egipt, de exemplu, nu ar fi existat niciodata, sustin specialistii.

Unii au ajuns chiar sa spuna ca evreii au construit celebrele piramide egiptene, scrie Sott. Acest lucru este departe de adevar, fiind, fara indoiala, un mit. Ei ar fi fost sclavi in Egipt, dupa cum sugereaza Biblia, cu trei sute de ani dupa anul terminarii piramidelor (1750 i.H.).

Se pare ca, mai mult, evreii nu au fost niciodata sclavi in Egipt, arata ultimele informatii. Nu exista nicio dovada clara in aceasta privinta. Biblia relateaza episodul sclaviei lor, insa scrierea in sine nu este o dovada indeajuns de puternica. Nu au fost facute descoperiri arheologice, nu exista inregistrari oficiale si nici surse credibile care sa ateste informatiile oferite de Biblie.

Este greu de crezut ca aproximativ doua milioane de oameni au parasit muntele Sinai fara a lasa ceva scris in urma lor. De obicei, cea mai buna si mai frecventa dovada arheologica este reprezentata de oalele facute si lasate in urma de oameni.

Niciun astfel de obiect nu a fost, insa, descoperit. Nici macar in Israel nu exista dovezi ale venirii unei mase mari de oameni dintr-o alta cultura, asa cum ar fi trebuit sa se intample. In mod normal, populatia ar fi trebuit sa creasca exponential in tara, dupa sosirea celor aproximativ 600.000 de familii din Egipt. Acest lucru nu s-a intamplat, insa, nefiind inregistrat in nicio sursa.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
Dan Tanasă, deputatul AUR susţine că demiterea şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Ionuţ Lupu, după doar două luni de mandat, din cauză că ar fi blocat...
Ludovic Orban, despre comasarea alegerilor: "Am auzit că vor să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce agravează şi mai mult abuzul"
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat miercuri, 21 februarie, despre comasarea alegerilor, că a auzit că guvernul vrea să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce...
#biblie israel evrei egipt, #piramide giza arheologie, #dovezi exod evrei , #arheologie