Comoara incasilor, ascunsa in camere secrete la Machu Picchu

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 09:11
10692 citiri
Comoara incasilor, ascunsa in camere secrete la Machu Picchu
Foto: Heritage Daily

O descoperire uimitoare a fost facuta de catre arheologi in orasul simbol al civilizatiei incase, Machu Picchu din Peru. Ei au gasit mai multe camere secrete, in care s-ar afla o imensa comoara din aur si argint. Incaperile sunt inchise ermetic, dar in curand ele vor fi deschise.

De mai bine de 15 ani, arheologul si aventurierul francez Thierry Jamin a explorat junglele din sudul Perului, cautand indicii ale prezentei incasilor in padurea amazoniana si legendarul oras pierdut Paititi, potrivit Heritage Daily.

Dupa descoperirea a aproximativ 30 de situri arheologice situate in departamentul Cuzco, intre 2009 si 2011, care includ cetati, locuri de ceremonie si de veci, mici orase incase, Thierry a pornit o calatorie uimitoare la Machu Picchu.

Cu cateva luni in urma, Thierry Jamin si echipa sa cred ca au facut o descoperire arheologica extraordinara in orasul incas, gasit de Hiram Bingham in anul 1911. Aceasta descoperire a fost posibila datorita marturiei unui inginer francez care locuieste la Barcelona, in Spania.

In 2010, in timp ce el vizita orasul pierdut, David Crespy a observat un ciudat "adapost" situat in partea de jos a uneia dintre cladirile principale.

Pentru el, nu exista nicio indoiala despre asta. El a descoperit "o usa", o intrare sigilata de incasi. In luna august 2011, David Crespy a gasit la intamplare un articol despre Thierry Jamin si activitatea sa in ziarul francez Le Figaro.

El l-a contactat pe cercetatorul francez. Thierry a ascultat povestea lui David Crespy si s-a dus la Machu Pichhu pentru a verifica spusele acestuia.

Constatarile sale sunt fara echivoc: acea usa este intr-adevar o intrare blocata de incasi, intr-un moment nedeterminat din istorie. Pentru a confirma existenta cavitatilor din subsolul cladirii, arheologul si echipa sa au efectuat intre 9 si 12 aprilie 2012 un studiu geofizic cu ajutorul unor instrumente specializate.

Ei au descoperit mai multe camere secrete subterane, in care s-ar gasi importante artefacte, dar si o adevarata comoara ce contine o mare cantitate de aur si argint. Thierry Jamin se pregateste acum pentru deschiderea acestor camere sigilate de incasi.

El a depus oficial o cerere la autoritatile peruane, care ar permite echipei sale sa deschida camerele funerare. In joc se afla o comoara arheologica extraordinara si noi dezvaluiri ale secretelor istoriei Imperiului incas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#comoara secreta Machu Picchu, #descoperire comoara Machu Picchu, #oras simbol civilizatiei incase, #secret Imperiul incas , #arheologie
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
Daca afla Fujimori la Vreme ... :)):)):))
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5