Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Comoara misterioasa de acum 1.500 de ani, descoperita in Israel

Joi, 08 August 2013, ora 21:02
3066 citiri
Comoara misterioasa de acum 1.500 de ani, descoperita in Israel
Foto: Discovery News

Arheologii au facut o descoperire impresionanta in vechiul oras Apollonia-Arsuf, aflat la nord de Tel Aviv. Cercetatorii de la Autoritatea de Antichitati din Israel au descoperit un adevarat tezaur din vremuri bizantine format din 400 de monede, bijuterii din aur si 200 de lampi samaritene intacte.

Comoara veche de 1.500 de ani a fost gasita in mod misterios intr-o groapa de gunoi bizantina care masoara mai mult de 30 de metri in diametru, potrivit Discovery News.

Cele mai multe obiecte descoperite provin din secolele al V-lea - al VII-lea d.Hr. "Cum a ajuns aceasta comoara de acum 1.500 de ani intr-o groapa de gunoi ramane un mister", au spus arheologii Oren Tal de la Universitatea din Tel Aviv si Moshe Ajami de la Autoritatea de Antichitati din Israel.

"Cantitatea mare de artefacte gasite in groapa ridica nenumarate intrebari. De remarcat faptul ca printre bijuterii se gaseste si un inel octogonal care are inscriptionate parti ale unor versete din Pentateuh", au mentionat arheologii.

Situl a servit ca un teren agricol in vechiul oras Apollonia-Arsuf si face parte in prezent din Parcul National Apollonia.

Sapaturile arheologice au fost efectuate aici inca din anii '50, iar acestea indica faptul ca asezarea a fost locuita in continuu pentru mai mult de 1.500 de ani, din perioada persana din secolul al VI-lea i.Hr. si pana in perioada Cruciadelor din secolul al XIII-lea.

Vechiul oras Arsuf a fost populat atat de crestini, cat si de samariteni in perioada bizantina. Asezarea a fost cucerita de catre cruciati in anul 1101, iar pana la mijlocul secolului al XII-lea a fost condusa de catre familiile aristocratice ale cruciatilor.

In anul 1241 a fost construita o cetate, iar dupa asediul mamelucilor din anul 1265 orasul a fost distrus.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#comoara aur Israel, #descoperire tezaur bizantin Israel, #comoara epoca bizantina Israel , #arheologie
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
E de-ajuns sa se descopere ceva, undeva, in lume ca a doua zi apare