Comori uluitoare ascunse de-a lungul istoriei, descoperite recent

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 15:13
10971 citiri
Comori uluitoare ascunse de-a lungul istoriei, descoperite recent
Foto: Oddee

De-a lungul istoriei, nenumarate comori au fost ascunse si multe dintre ele au ramas nedescoperite, precum cele ale lui Ginghis Han sau a generalului japonez Tomoyuki Yamashita. Insa unele comori au fost descoperite, fiind estimate la cateva miliarde de dolari.

Dintre aceste comori impresionante se distinge cea descoperita in templul Sree Padmanabhaswamy din India, in sase camere subterane, potrivit Oddee.

Va prezentam o lista a celor mai importante comori ascunse cu multa vreme in urma si descoperite in ultimele decenii.

Comoara hindusa

In iunie 2011, o spectaculoasa comoara care valoreaza miliarde de dolari, formata din aur si bijuterii, a fost descoperita in templul Sree Padmanabhaswamy din Kerala, India. Comoara a fost evaluata la 11 miliarde de dolari.

Printre obiectele gasite se afla coliere de aur cantarind 5,5 kilograme, aur, saci plini de diamante, mii de bijuterii antice impodobite cu diamante si smaralde sau 37 de kilograme de monede de aur ce provin de la compania East India.

Comoara din Nepal

Pe 28 iunie 2011, un imens depozit de aur si argint a fost descoperit in palatul Hanumandhoka din Kathmandu din Nepal. Comorile au fost gasite in trei lazi, dintre acestea distangandu-se 3 kilograme de aur, 80 de kilograme de ornamente de argint si alte obiecte de valoare.

Tezaurul roman gasit in Anglia

Pe 16 noiembrie 1992, un tezaur din aur si argint din perioada romana tarzie a fost descoperit la Suffolk, Anglia. Comoara este formata din 14.865 de monede din aur, argint si bronz, alte obiecte de argint si bijuterii din aur, ce dateaza din secolul al IV-lea si al V-lea d.Hr.

Obiectele sunt in prezent la British Museum din Londra, iar valoarea tezaurului este de peste 3 milioane de lire sterline.

Comoara arheologica veche de 2.000 de ani

Intr-o casa din vechiul oras al Ierusalimului din Israel s-au facut descoperiri arheologice ale unor obiecte ce dateaza de acum 3.000 de ani, de pe vremea celui de-al Doilea Templu si a regelui Solomon. Vechi locuinte, apeducte, rezervoare si locuri de inmormantare, impreuna cu multe artefacte rare, precum monede, vase, ceramica si arme au fost gasite sub vechea casa.

Comoara din secolul al VII-lea

Pe 5 iulie 2009, Terry Herbert a dat peste un tezaur la Staffordshire, in Anglia. Comoara dateaza din secolul al VII-lea si consta in 5 kilograme de aur si 2,5 kilograme de argint. Tezaurul a fost evaluat la 3,2 milioane de lire sterline si a fost achizitionat de Muzeul Birmingham si Potteries Museum & Art Gallery.

Tezaurul viking

Pe 6 ianuarie 2007, David Whelan si fiul sau, Andrew, au descoperit un tezaur in apropierea orasului Harrogate din North Yorkshire, Anglia. Comoara este formata din 617 monede de argint si alte 65 de obiecte, printre care lingouri si metale pretioase.

Monedele dateaza din secolul al X-lea si provin din regiunea anglo-saxona, dar si din Asia. Comoara a fost evaluata la peste 1 milion de lire sterline si a fost achizitionata de York Museumm Trust si British Museum.

Tezaurul de la Ierusalim

Pe 9 septembrie 2013, un tezaur a fost gasit la poalele muntelui Templului din Ierusalim. Acesta consta in 36 de monede de aur din epoca bizantina si bijuterii din aur si argint. Arheologii au estimat ca aceasta comoara provine din timpul cuceririi Ierusalimului de catre persani in anul 614.

Tezaur de monede romane

In aprilie 2010, Dave Crisp a descoperit 52.503 monede romane langa Frome in Somerset, Anglia. Monedele au fost datate din perioada 253-305 d.Hr. Comoara a cantarit 158 de kilograme si a fost evaluata la 320.000 de lire sterline.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#comori ascunse istorie descoperite, #descoperiri comori aur, #tezaure aur descoperite, #descoperiri istorice comori , #arheologie