Descoperiri arheologice uimitoare facute in Tara Sfanta (Galerie foto)

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 16:51
7954 citiri
Descoperiri arheologice uimitoare facute in Tara Sfanta (Galerie foto)

Tara Sfanta se refera la Israelul modern, Teritoriile palestiniene si zonele apropiate de ele. Aceasta parte a lumii este de mare importanta religiosa pentru crestinism, iudaism si islamism. Aici au fost facute descoperiri arheologice uimitoare, unele dintre ele chiar foarte recente.

Descoperirile arheologice dateaza din Epoca bronzului (de acum mai bine de 4.000 de ani) si pana in vremea Imperiului bizantin (din urma cu aproximativ 1.500 de ani), potrivit Live Science.

Va prezentam cateva descoperiri impresionante facute in Tara Sfanta:

Amuletele de la Ketef Hinnom

In anul 1979, doua mici suluri din argint, de fapt amulete din antichitate, au fost descoperite la Ketef Hinom, un sit arheologic care a fost asimilat Centrului Menachen Begin Heritage din Ierusalim.

Ele dateaza de acum 2.600 de ani si sunt scrise in limba paleo-ebraica. Ele contin cel mai vechi pasaj biblic care a supravietuit pana in ziua de astazi. Amuletele spun ca Dumnezeu este mai puternic decar raul.

Orasul Khirbet Qeiyafa

Vechiul oras Khirbet Qeiyafa a inflorit in urma cu aproape 3.000 de ani si este situat la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Ierusalim. Unii cercetatori sustin ca acesta este orasul biblic Sha'arayim.

Arheologii au anuntat ca au descoperit o structura mai mare de 1.000 de metri, aici aflandu-se palatul folosit de regele David.

Structura de pe fundul Marii Galileei

In anul 2013, cercetatorii au descoperit o structura de piatra pe fundul Marii Galileei. Aceasta are 10 metri inaltime si un diametru de 70 de metri. Se estimeaza ca ea cantareste aproximativ 60.000 de tone.

Cercetatorii cred ca ea poate fi mai veche de 4.000 de ani, datand din vremea cand nivelul apei era mult mai scazut, iar un oras numit "Bet Yerah" sau "Khirbet Kerak" se afla la un kilometru departare, in sud.

Barca de pe coasta Marii Galileei

In 1986, doi arheologi amatori care explorau coasta Marii Galileei au descoperit ramasitele unei barci din lemn, care era ingropata in sedimente. Cercetatorii au dezgropat barca si au descoperit ca ea dateaza de acum 2.000 de ani.

Unii au numit descoperirea "barca lui Iisus", desi nu exista nicio dovada va Iisus sau apostolii sai au folosit aceasta barca.

Manuscrisele de Marea Moarta

Un tanar pastor a descoperit in 1946 sau 1947 Manuscrisele de la Marea Moarta, in apropiere de Qumran. In urmatorii 10 ani, oamenii de stiinta au descoperit mai mult de 900 de manuscrise situate in 11 pesteri.

Manuscrisele contin lucrari canonice din Biblia ebraica, incluzand Geneza, Exodul, Isaia, Regii si Deuteronomul. Textele dateaza din perioada cuprinsa intre anii 200 i.Hr. si 70 d.Hr.

Cetatea Masada

Identificata pentru prima data in anul 1838, cetatea din varful stancii Masada se afla in Israel, in apropiere de Marea Moarta, si a fost un loc al rezistentei impotriva romanilor. Cercetarile au aratat ca regele Irod a construit doua palate inconjurate de un zid de aproape 1,6 kilometri, cu 27 de turnuri.

Harta de la Madaba

Harta a fost descoperita intr-o biserica din Madaba, Iordania in anul 1884, ea fiind cea mai veche reprezentare cartografica a Tarii Sfinte. Harta a fost creata sub forma unui mozaic ce dateaza de undeva din anii 560-565 d.Hr. Ea contine o descriere detaliata a orasului Ierusalim din acele vremuri.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...
Comentarii
Constant
rank 5
Pe una din amulete scrie "Made in China".
Cititor ziare com
rank 5