Geoglife antice misterioase, descoperite in Kazahstan

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 21:29
5218 citiri
Geoglife antice misterioase, descoperite in Kazahstan
Foto: Live Science

Zeci de simboluri misterioase, geoglife cu diferite forme si marimi, inclusiv o zvastica uriasa, au fost descoperite de catre arheologi la mare inaltime, in nordul Kazahstanului, Asia Centrala.

Aceste simboluri mistice descoperite pe sol sunt asemanatoare faimoaselor Linii Nazca, din Peru, potrivit Discovery News.

Descoperite cu ajutorul Google Earth, geoglifele sunt proiectate intr-o mare varietate de forme geometrice, incluzand patrate, inele, cruci si zvastici.

Geoglifele au diametre cuprinse intre 90 si 400 de metri, unele dintre ele sunt mai mari decat un portavion modern. Cercetatorii spun ca simbolurile sunt dificil de vazut de la sol, dar ele pot fi usor identificate de la inaltime.

Pe parcursul anului trecut, o expeditie arheologica de la Universitatea Kostanay din Kazahstan care a lucrat in colaborare cu Universitatea din Vilnius, Lituania, a examinat geoglifele.

Sapaturile arheologice au descoperit resturi ale unor structuri si vetrele geoglifelor, sugerand ca acolo au avut loc diverse ritualuri. Vechile triburi au folosit probabil geoglifele pentru a marca proprietatile terenurilor.

"Incepand de astazi, noi putem spune doar un lucru - geoglifele au fost construite de oamenii antici. De catre cine si in ce scop, ramane un mister", au declarat arheologii Irina Shevnina si Andrew Logvin de la Universitatea Kostanay.

De ce au folosit constructorii aceste forme geometrice este, de asemenea, un mister, desi svastica este un simbol antic descoperit in toata Europa si Asia.

Desi Liniile Nazca sunt geoglifele cele mai importante din lume, cercetarile arheologice au demonstrat ca aceste simboluri misterioase au fost realizate in numeroase zone din intreaga lume, de diferite culturi.

Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Traian Băsescu vrea ca Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă. Fostul colaborator al Securității crede că președintele SUA a comis prea multe gafe impardonabile, care l-au...
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
Un bărbat din Quincy, Florida, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat pentru amenințări la adresa președintelui Joe Biden și a altor oficiali federali, conform unui comunicat emis de...
#descoperire simboluri misterioase Kazahstan, #descoperire geoglife antice mistice, #geoglife descoperite similare Nazca , #arheologie
  1. Prima țară europeană care va comercializa carne artificială. Este creată în laborator în urma unui proces în care se folosesc celule animale
  2. Un medicament a prelungit durata de viață a șoarecilor cu 25 la sută. Au început testările și pe oameni
  3. Horoscop zilnic. Joi, 18 iulie. Zodia care primește o veste bună din străinătate
  4. Bancul zilei: Ce a pățit Bulă cu hoțul de pepeni
  5. Ce haine n-ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat
  6. Cum să slăbești fără să faci nimic. Cel mai simplu truc, nimeni nu știa
  7. Vacanța în Grecia cu mașina poate costa scump șoferii. Codul rutier este foarte dur, iar polițiștii nu stau la discuții. Amenzile și contravențiile care te lasă fără permis
  8. La ce pericole te expui dacă nu folosești cremă cu factor de protecție solară când mergi la plajă
  9. Doi pacienți dependenți de dializă au primit șansa de a duce o viață normală. Au fost salvați de un cadru medical aflat în moarte cerebrală
  10. De ce abilități ai nevoie pentru a juca la cazinou?