Oras necunoscut, descoperit sub ruine, in Israel (Video)

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 13:20
3318 citiri
Oras necunoscut, descoperit sub ruine, in Israel (Video)
Foto: Haaretz

Sub ruinele vechiului oras Gezer, din Israel, s-a mai descoperit o asezare, necunoscuta pana acum. Este vorba despre un oras canaanit din perioada pre-Solomon, de existenta caruia nu se stia pana acum.

Aici au fost descoperite vase de ceramica, un sigiliu si un scarabeu de dimensiuni mari, impreuna cu cartusul regelui Amenhotep al III-lea, ce atesta existenta acestui oras din regatul lui Israel, potrivit Haaretz.

Artefactele, care au fost gasite in aceasta vara in vechiul oras Geizer, situat de-a lungul vechii rute strategice de coasta dintre Egipt si Mesopotamia, dateaza din epoca tarzie a bronzului, secolul al XIV-lea i.Hr.

Primele semne ale acestui oras necunoscut au fost descoperite de dr. Steven Ortiz, de la Institutul Tandy de Arheologie, si de dr. Samuel Wolff, de la Autoritatea pentru Antichitati din Israel.

Ei cred ca orasul ascuns a fost distrus in timpul domniei celei de-a 18-a dinastii egiptene asupra sudului Levantului, iar noul oras Geizer a fost construit in partea de sus a acestuia.

Cadou de nunta pentru Solomon

Amenhotep al III-lea a fost tatal faraonului Akhenaton si bunicul lui Tutankhamon, al carui fabulos mormant a fost descoperit de Howard Carter si de Lordul Carnarvon in anul 1922.

In jurul anului 1.400 i.Hr., Gezer, care era capitala regiunii, a ars din temelii. Locuitorii din Geizer au fost canaaniti, dar artefactele gasite indica legaturi stranse cu Egiptul.

Gezer se afla intre Tel Aviv si Ierusalim, iar echipa de arheologi care a efectuat sapaturile a fost formata din 80 de persoane, arheologi si studenti din Statele Unite, Israel, Autoritatea Palestiniana, Rusia, Coreea de Sud si Hong Kong.

Potrivit relatarile biblice, Gezer a fost cucerit de catre un faraon egiptean, iar mai tarziu a fost dat lui Solomon drept cadou de nunta, cand regele israelit s-a casatorit cu fiica faraonului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#descoperire oras necunoscut Israel, #oras Gezer Israel, #oras Cannan descoperit Israel, #oras Geizer cadou nunta Solomon , #arheologie
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Ar trebui sa extraga gazul de sist de sub ruine...