Ziare.com

Astronomul Vaticanului: Mi-ar placea sa botez extraterestri

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 23:31

   

Astronomul Vaticanului: Mi-ar placea sa botez extraterestri
"Fiinte extraterestre ar putea exista in Univers si este posibil sa aiba suflet. Si as boteza un extraterestru, daca as fi rugat", a declarat dr Guy Consolmagno, unul dintre astronomii oficiali ai Vaticanului.

Dr Consolmagno, in varsta de 57 de ani, reputat astronom si planetolog, este responsabil de colectia de meteoriti a Papei.

Intr-o conferinta sustinuta cu ocazia Festivalului Stiintei Britanice de la Birmingham, dr Consolmagno a sustinut ca revigorarea designului inteligent, o alta teorie raspunzatoare pentru aparitia noastra si a universului, care proclama umplerea golurilor din evolutie prin interventie divina, nu este decat "teologie fara judecata", potrivit Daily Mail.

Cercetatorul, care face parte din echipa de 12 astronomi care lucreaza pentru Vatican, a mai spus ca Biserica Catolica a sustinut permanent stiinta si s-a declarat fan al literaturii SF, drept pentru care este total impacat cu posibilitatea existentei fiintelor extraterestre. "Dumnezeu este mai mare decat umanitatea. El este si Dumnezeul ingerilor".

"As fi fericit sa descoperim viata inteligenta altundeva in Univers, dar sansele ca posibila viata sa fie inteligenta si capabila de comunicare cu noi sunt practic infime", a completat astronomul.

In legatura cu designul inteligent, care sustine ca teoria evolutiei, initiate de Darwin, oficialul Vaticanului spune ca acest termen a fost confiscat de un grup de fundamentalisti creationisti din SUA care i-au pervertit intelesurile originare. Este o alta forma a "Dumnezeului golurilor din stiinta". Nu face decat sa-i confere lui Dumnezeu trasaturi pagane si barbare, sa-l faca un dumnezeu al tunetelor si fulgerelor.

Intelesul primar al termenului design inteligent ascunde ideea ca Dumnezeu poate fi descoperit in legile fizice ale timpului si spatiului, precum si in motivul existentei umane pe Pamant.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5187 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A asta e sigur, mai trist e dacà extraterestii sau Doamne Doamne se hotàràsc sà-i boteze pe ei ...

Pt ca Era Pestilor s-a terminat , deci si credintele asa cum sunt azi se vor termina, in Era Varsatorului va veni un nou Isus si va propune alte forme pt credinta in Dumnezeu care nu vor mai avea forma actuala.

Dealtfel daca orasul de pe 7 coline e Vaticanul dupa cum cred unii, in Apocalipsa scrie ca o sa fie distrus ( cel mai probabil il vor distruge iranienii, acum, cand vor fi atacati pt ca acolo conduc popi si vor vrea sa distruga pe omologii lor, adica pastorii popoarelor care i-au atacat care sunt in majoritate catolici ) ...

Preotii de la Vatican sunt baieti inteligenti si cititi , e sigur ca sunt la curent cu toate astea, dealtfel nici nu li se mai aude gura in ultima vreme ...

Benoit e penultimul Papà, va mai fi unul , Petrus Romanus care va sta putin timp inainte ca Vaticanul sa fie distrus ...

http://www.jupitair.org/articles_gany71.htm

 

Daca citesti articolul.......

Te uimeste urmatoarea fraza : -Biserica Catolica a SUSTINUT permanent STIINTA !
Giordano Bruno,conationalul astronomului de la Vatican,s-ar rasuci in groapa,tot asa precum alchimistii arsi pe rug,de catre Inchizitie ! Si asta ,ca sa impiedice raspindirea cunostintelor stiintifice.Daca ne mintea un Ciumpalac,mai treaca mearga,dar un popa din Vatican....

Stiinta si religia nu sunt in conflict

Stiinta si religia NU SUNT INCOMPATIBILE. Sunt foarte multe cărti noi care arată armonia, complementaritatea dintre stiintă si religie. Stiinta ne invată despre creatie, iar religia ne invată despre Creator. Pierre Teilhard de Chardin spunea că "Religia si Stiinta sunt cele două fete ori faze conjugate ale unui act complet de cunoastere."
Stiinta si religia nu sunt nicidecum in conflict. Aceasta nu e decat o prejudecată, ca si prejudecata că religia ar spune "crede si nu cerceta." Acest dicton nu este din Biblie, iar Biserica nu subscrie acestui dicton.
Numai stiinta superficială intră in conflict cu religia, dar stiinta adancă il conduce pe om spre religie, spre Dumnezeu, asa cum spunea si filosoful Francis Bacon : "Putina gustare a stiintei poate duce la ateism, dar adancirea stiintei il aduce pe om la Dumnezeu. "
Numerosi savanti, atat din trecut, cat si de azi, au fost si sunt profund religiosi.
In plus, religia nu operează cu dovezi empirice, deci nu are nevoie de confirmare din partea stiintei. Cu toate acestea, cei mai multi oameni de stiintă ajung tot mai mult la concluzii pe care teologia le-a afirmat de foarte mult timp.
Doar cateva exemple: intalnirea religiei si stiintei in domeniul fizicii cuantice este incă o dovadă in plus, că, cu cat adancim cercetările in stiintă, cu atat intalnim mai mult adevărurile religiei. Jean Staune afirmă că o asemenea cunoastere stiintifică, cum e cea oferită de fizica cuantică, este semnificativă nu numai pentru respingerea materialismului, ci si prin aceea că ne oferă o modalitate de a vorbi despre Dumnezeu: "Stiinta ne-a sugerat, prin intermediul fizicii cuantice, faptul că singură nu poate furniza o imagine completă a realitătii. Ea a oferit un punct de pornire pentru o cale de a intelege existenta lui Dumnezeu, deoarece lumea nu se mai limitează la nivelul nostru de realitate."
Fizicianul german Max Planck, creatorul teoriei quantelor, laureat al Premiului Nobel, scrie că lumea sensibilă nu este singura care există si că stiinta intuieste si recunoaste realitatea superioară, metafizică, care scapă experimentului empiric: "Tot ceea ce vrem să spunem este că lumea sensibilă nu este singura care există, ci mai există si o altă realitate superioară, inaccesibilă experimentului empiric, dar pe care stiinta o intuieste si o recunoaste. Cunoasterea stiintifică a lumii il pune pe savant să cerceteze si să descopere aceste structuri adanci ale existentei." Tot Max Planck scrie că: “Oricat de profund am ajunge cu cercetările, nu găsim nici o contradictie intre religie si stiintă, ci dimpotrivă, o concordantă esentială. Religia si stiinta nu se exclud, cum cred unii, ci se completează."

Continuare

De asemenea matematica si teologia sunt in stransă legătură. In occident există chiar disciplina de studiu matematică teologică. Johannes Kepler spunea că "perfectiunea geometrică" reprezintă cauza pentru care planetele urmează orbite eliptice exacte, deoarece "Dumnezeu geometrizează intotdeauna".
Mai multe poti citi si vedea pe un blog foarte interesant:
Puteti intra pe un blog foarte interesant:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul contine: argumente si dovezi ale existentei lui Dumnezeu si a vietii vesnice de dincolo de moarte, videoclipuri, inregistrări video cu miracole, legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele contin si posturi de radio si TV on – line), cărti care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare in calculator), articole foarte interesante, etc. Vă rog intrati pe blog si trimiteti-l mai departe ca să folosească si altora. Blogul nu are scop comercial, ci de informare.

In ce priveste inchizitia, ar trebui să faci o diferentă clară intre anumite lucruri

In ce priveste inchizitia, ar trebui să faci o diferentă clară intre anumite lucruri:
1) Cele mai multe dintre condamnări au fost date pentru magie, nu pentru stiintă. Nu spun că pentru magie sentinta cu moartea ar fi justificată, insă multi nu cunosc istoria reală. De exemplu, filosoful roman Ioan Petru Culianu a spus că Giordano Bruno nu a fost condamnat pentru stiinta sa, ci pentru magia sa, prin care făcea rău multor oameni.
2) De asemenea, ar trebui să faci o diferentă clară intre păcatele unora dintre oamenii Bisericii si invătătura crestină. Faptul că unii oamenii ai Bisericii au păcătuit, nu dă nimănui dreptul de a contesta invătătura crestină, care nicidecum nu indeamnă la rău. Vina este numai a celor care au comis acele păcate.
3) Pe de altă parte, in privinta păcatelor unor oameni ai Bisericii informatiile sunt prezentate in mod distorsionat, tendentios si manipulant de cele mai multe ori, deoarece sunt multe interese in acest sens.
4) Inchizitia avea două ramuri : o ramură a Bisericii si altă ramură a statului, civilă. Reprezentantii Bisericii nu au pronuntat niciodată sentinta cu moartea. Sentintele cu moartea au fost pronuntate de reprezentantii statului. Prin aceasta nu neg că au fost si reprezentanti ai Bisericii care au făcut anumite abuzuri si au colaborat cu reprezentantii statului. Dar este gresit ca, pornind de la UNELE cazuri, să se generalizeze, invinuind, in bloc, pe TOŢI reprezentantii Bisericii si cu atat mai putin nu trebuie să fie contestată Biserica in sine. Repet: vina e a celor care au comis abuzuri.
5) Papa Ioan Paul al II – lea a cerut deja iertare pentru abuzurile care s-au comis in istorie.

Moldoveanu

Biserica Catolica a sustinut stiinta...

Evident, au existat teorii si oameni de stiinta care nu au convenit oficialitatilor, din varii motive...
Nu trebuie sa judeci lucrurile dupa franturile de informatii care au ajuns la noi prin programa scolara....

Iezuitii detin una din cele mai importante biblioteci din lume.

aut cezar, aut 2009

Este foarte multa manipulare in postarea ta; dupa ce vad blogul voi lasa acolo comentariu...

Magia este o forma de expresie a fortelor spirituale cu care au fost inzestrati oamenii....Biserica este mult mai...terestra! Mai materialista! Stiintele ezoterice, religia bidhista, reiki si alte expresii ale spiritualitatii cu care Dumnezeu a inzestrat omenirea nu convin spiritului cazon catolic...

Catolicii nu difere, prin expresie, de nazisti...

Daca fostul Papa reusea sa incante prin spiritul sau si libertatea de gandire, actualul este infricosator!

tu ai mereu dreptate...

cand comentezi asupra bisericii! Mi-ar placea sa te mai uiti si la tine...

@adrgelid

Credincioasa da pro.sta., oricum stai fara grija ca prostia nu doare.

hmmm

sounds like "new age" stuff :-s

CE POT SA INTELEG DIN ACEST ARTICOL.

CA exixta inca o lume paralela ca a noastra .
dar cu alta infatisare extraterestra.
Iar cei prea inaltii elitele lumii incearca sa ne introduca in memorie ca totusi exixta dupa ce atata vreme sa spus ca nu este.
MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI .
BATAIE DE JOC impotriva pamantenilor.

 

"BATAIE DE JOC impotriva pamantenilor."

De ce? De ce s-ar simti ofensati pamantenii daca au existat martieni sau daca ar exista alte fiinte pe alte planete? Daca insa, in aroganta lor de detinatori ai adevarului universal cred ca sunt alesii Domnului, ca va veni Iisus, ca sunt unici in Univers facuti dupa chipul si asemanarea Domnului (asa cum isi imagineaza ei ca ar fi ca nu l-a vazut nimeni) atunci inteleg ca se simt ofensati. Si asa, nu trebuie sa vorbeasca crestinii in numele tuturor pamantenilor.

Nu exista decat ceea ce accepti! Putere gandului este foarte mare!

Ridica ochii din tarana si vei vedea infinitul!

Daca te simti bine impunandu-ti limite, e OK! Asta conteaza cel mai mult, sa TE SIMTI BINE!

Ore ce mesaj aduce acesta poza cu sfintul "ET" ?

Cred ca este deadreptul de prost gust poza si mesajul ar fi forte confuz daca intradevar Vaticanul a aprobat aceasta poza,ginditiva la 1 bilion si ceva care sint catolici care se intreaba ce are ET cu biserica catolica cind pe pamint sint atitea religi .
Intradevar Vaticanul acepta ideia existentei vieti in univers sub diferite forme si era timpul cred pentru a sustine asta .
Cel putin asia vad facind parte din Romano Catolici.

 

Asta e probabil o gluma de ziarist, ai un pic de umor ... :-)))

daca D-zeu a creat toate vietuitoarele din Univers, e posibil ca a creat si pe alte planete alte vietuitoare, nu fii egoist, nu avem noi monopolul Lui ... :-))))

PS: Dealtfel e un colaj pe o icoana ortodoxa, n-a vazut Vaticanul poza asta ....

:-))))))

OZN - Dosarele Vaticanului (FOTO / VIDEO)

- OZN-uri la rastignirea lui Isus - imagini incredibile pe o icoana veche de aproape o mie de ani... OZN-ul din tabloul “Botezul lui Hristos" al pictorului flamand Gelder... FILM: Biblia si OZN - urile... Directorul Observatorului Astronomic al Vaticanului, George Coyne a purtat discutii despre extraterestrii cu personalul de la NASA, in februarie 2009... Astronautii NASA confirma existenta OZN-urilor... Nave spatiale gigantice se indreapta catre Pamant?:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/09/astronautii-nasa-confirma-existenta-ozn.html

 

Vaticanul

si teologii cunosc mult mai mult decat lasa sa treaca la credinciosi. Sunt secrete la Vatican pe care daca le-ar cunoaste credinciosii s-ar prabusi crednta. Credinciosii nu sunt inca pregatiti sa cunoasca adevarul. Spune-le ca Iisus a fost un trimis din lumea extraterestra si esti blasfem. Spune-le ca Adam si Eva au fost creati prin clonare si spun ca esti ateu comunist desi azi clonarea este ceva cunoscut si de neconceput in trecut. Va fi nevoie de mai mult timp insa pentru a deschide ochii si urechile musulmanii care se gasesc azi in evul mediu.

 

Atunci ei incalcà porunca : sa nu minti ...

Isus dupa ce s-a dat jos de pe cruce, s-ar fi retras in Tibet ( ???) si ar fi murit de batranete, are si un mormant acolo, cauti pe Google "Jesus, tombe, Tibet" si gasesti ...

Atunci ei incalcà porunca : sa nu minti ...

bine zis "s-ar fi retras", sunt si alte variante, vezi ce zice Prioratul Sionul care cica detine taina tainelor crestinismului:-)
cat despre porunci...au fost scrise (si transmise) pentru supusi, nu pentru conducatori.

Biblia a avertizat in legatura

...cu astfel de erezii , ereziile dinaintea intoarcerii DOMNULUI Isus Hristos.Biblia se implineste pana la virgula , cei ce citesc in special Noul Testament se conving:

DOMNUL Isus Hristos:
Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Marc.13:31)

DOMNUL Isus Hristos:
Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile. (Mat.5:18)

DOMNUL Isus Hristos:
Este mai lesne sa treaca cerul si pamantul decat sa cada o singura frantura de slova din Lege. (Luc.16:17)

DOMNUL Isus Hristos:
Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Luc.21:33)


Sfantul Apostol Pavel:
1 Timotei 4

1. Dar Duhul spune lamurit ca, in vremurile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor,
2. abatuti de fatarnicia unor oameni care vorbesc minciuni, insemnati cu fierul rosu in insusi cugetul lor.


Sfantul Apostol Pavel:

Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. (2Tim.4:3)

9. Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.

10. Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde.

11. Deci, fiindca toate aceste lucruri au sa se strice, ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi, printr-o purtare sfanta si evlavioasa,

12. asteptand si grabind venirea zilei lui Dumnezeu, in care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului?

13. Dar noi, dupa fagaduinta Lui, asteptam ceruri noi si un pamant nou, in care va locui neprihanirea.
(2Petru cap.3)

Pocaiti-va si credeti in DOMNUL Isus Hristos caci EL vine FOARTE CURAND.

www.sfarsitul-vremurilor.webs.com

 

@xViorel:"...frantura de slova din Lege"

Se pare ca multi, daca nu majoritatea, credinciosi crestini, mesianici, repetati/citati niste fraze care n-au nicio legatura cu realitatea noastra, cu vremurile noastre, scrieri care erau pentru iudeii vremii lui Iisus. "Legea" era Legea evreilor, cu care crestinii nu au nicio legatura. Evreu este cel care are sange evreu si indeplineste Legea si Pactul. Legea (puritatea sangelui), despre Pactul Renovat, cu alta ocazie:-)
Era asteptat Mesia in 2000, n-a venit, niste sectanti chiar s-au sinucis ca era sfarsitul lumii, poate vine in 2012...

Nu e sigur, Isus va veni sa anunte directiile pt Era Vàrsàtorului,

iar aici e complicat , tropicalistii spun ca ea incepe la 21 12 2012, iar sideralistii ca ea incepe pe 10 martie 2673 :

http://vrai-zodiaque.perso.neuf.fr/wordpress/2008/04/08/10-mars-2673-entree-dans-lere-du-verseau-par-2673-le-8-avril-2008-a-2101/

Deci el poate veni in urmàtorii 600 de ani, nu neapàrat acum ....
Oricum noi nu-l vom mai prinde pt cà vom fi oale si ulcele de la Apocalipsa din Iran ... :-((

"Isus va veni sa anunte directiile pt Era Vàrsàtorului,"

@Paradais, eu nu-s asa cult, va veni acelasi de acu´ 2000 de ani sau un alt trimis al stapanilor nostri cosmici?
Va veni in persoana sau va comunica prin telepatie cu alesii lui (care ne tot indeamna sa ne pocaim pana vine)?
Nu-mi lua intrebarile drept grosolanie, sincer as vrea sa aud o versiune a felului in care va veni, cum vede cineva venirea atat de asteptata, desi neam de neamul celor prezenti nu va apuca acea zi:-)

Westrop, depinde ... dacà crezi in reincarnare ( care ar fi fost scoasà din Biblie de popi in jurul anului 1000 si ceva) ...

poti sa consideri ca se va reincarna tot El ( asa zisa REINTOARCERE a lui Isus ). Undeva citisem ca El e asteptat prin Europa, dar ar veni in Japonia ( Asia ).

Nu va fi o comunicare prin telepatie, El va fi un om ca mine si ca d-ta si care va propovàdui niste chestii interesante pt noua Erà ....

El va reveni cand va fi o aglomerare mare de planete in Varsator, cred daca e sa asociem cu venirea Lui ultima data :

http://www.astrohisto.fr.cr/html/thperspiritualite/P1_MY_jesusChrist.htm

http://www.mihneafiran.ro/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=19&id=12000&limit=6&limitstart=12&Itemid=264

In orice caz va fi dupà Apocalipsa, asa ca noi nu- L mai prindem ( in viata asta ) ... :-)))

@Paradis

Daca ar fi sa cred in ceva (ce vine de la ceea au scris evreii, in acest caz Biblia), mai curand as crede in reincarnare decat in pocainta, judecata de apoi, paradis si iad, si alte povesti pentru a mmentine frica de Dumnezeu si oamenii cuminti si supusi. Reincarnarea, invatat din greseli si reparat greseli, mi se pare mai utila si logica.
Cat despre venirea lui Mesia pe care o asteptau iudeii si au transmis-o crestinilor sub alt text, sa vina, oamenii trebuie sa spere si sa creada in ceva daca nu au altceva. Ce va fi peste sute de ani, cand si copiii nostri vor fi pierit, pe cine intereseaza? Si nu cred sa stie cineva cu exactitate ca va fi asa sau asa, poate doar stiitific sa se stie ca va veni un meteorit si urmarile:-)

OH WESTROP,

MAI REPEDE ai crede sa te transformi intrun (rat) decit sa crezi ca la venirea Domnului Isus Christos corpul nostru celor alesi, se fa transforma intr-o clipa intr-o clipita la miscarea ploapelor in corp ceresc .Atunci cind Domnul Isus va neni toti il vom vedea chiar si cei ce la strapuns.Deaceea bagati bine de seama ca ne apropiem repede catre aceea zi.pregateste-ti sufletul westrop ,cauta o biblie si cerceteaz-o.iar in privinata la acel grup care asteptau venirea Domnului nu s-au ucis au fost gasiti in park ,poate dezamagiti pentru lumea aceasta pacatoasa si strigatoare la cer.Insa ei nu stiu ca Domnul a spus cind veti auzi de razboiaie si vesti de razboae in alte locuri vor fi cutremure si inundatii atunci sa stiti ca acestea vor fi numai inceputul durerilor.Noi credinciosii lui Dumnezeu simtim acest lucru insa intrebare se pune ,esti tu gata?nu te mai gindi la acea zi cind vine Domnul caci nimeni nu stie cind va venii " DECIT TATAL CERESC" ci mai degraba pregatiti'va.

"@maricica: pregateste-ti sufletul westrop ,cauta o biblie si cerceteaz-o"

ti-am mai spus, maricico, am cercetat-o ca sa vorbesc in cunostiinta de cauza, numai ca tu intelegi intr-un fel si eu in altul. Ceea ce crezi tu nu-i obligatoriu sa creada toti. Exista si alte credinte, eu sunt budist:-)) Sunt pacatos? N-am voie sa cred in Budha asa cum tu crezi in Iisus? Ai uitat sa pui si sa ne rugam pentru "poporul ales":-)))

e criza

e grav, nu mai avem enoriasi sa contribuie la bugetul bisericii, trebuie sa cautam pe afara, sa vina si cu copii la slujba ca stim noi ce sa facem cu ei si ne acopera "sfantul papa" de orice abatere daca copii aia spun ceva

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor