Ultimul film al lui Wes Anderson, "The French Dispatch", ovationat zece minute la Cannes VIDEO

Marti, 13 Iulie 2021, ora 10:21
3944 citiri
Ultimul film al lui Wes Anderson, "The French Dispatch", ovationat zece minute la Cannes VIDEO
Sosirea protagonistilor serii a fost una mai putin obisnuita FOTO captura Youtube

Filmul "The French Dispatch", regizat de Wes Anderson, cu Timothee Chalamet si Bill Murray in distributie, a fascinat publicul de la Cannes, unde a avut premiera luni seara, pe 12 iulie, si a fost ovationat aproximativ zece minute.

La eveniment au participat numeroase staruri, scrie Variety. Strazile din apropierea Palais de festivals au fost inchise, iar oamenii adunati au intampinat vedetele la fel cum o faceau la editiile trecute ale festivalului. Chalamet a oferit autografe si s-a fotografiat cu fanii.

Doua ore mai tarziu, "The French Dispatch" a primit cele mai indelungate ovatii de pana acum la aceasta a 74-a editie a Festivalului de la Cannes. Aplauzele au durat peste 9 minute pentru Anderson si distributia lui, din care fac parte Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio Del Toro si Chalamet, aflati in sala.

Actrita Lea Seydoux nu a putut fi prezenta la premiera, ea aflandu-se la Paris in carantina, dupa ce a fost diagnosticata cu Covid-19.

Filmul spune povestea unui saptamanal care acopera subiecte de politica, arta si gastronomie. Este o declaratie de dragoste pentru jurnalism, plasata intr-un avanpost al unui ziar american intr-un oras fictiv francez de secol 20. Murray joaca rolul unui redactor devotat unui grup de scriitori expatriati, care trebuie sa isi asambleze ultima colectie de povestiri.

Sosirea protagonistilor serii a fost una mai putin obisnuita. Actorii si compozitorul Alexandre Desplat au ajuns la eveniment intr-un autobuz auriu, escortat de politia franceza.

La baza treptelor, Anderson si echipa sa au facut o fotografie de grup. Wilson a filmat multimea adunata sa ii vada, Brody si Chalamet au facut un selfie, incalcand una dintre regulile festivalului, insa nimeni nu i-a apostrofat, asa cum se intampla in cazul participantilor obisnuiti. Swinton, care joaca in cinci filme prezentate la Cannes, a purtat o rochie roz cu portocaliu si manusi aurii.

Odata ce Anderson a intrat in sala, publicul l-a intampinat cu ovatii. Chalamet si Swinton s-au tinut de mana in timp ce au traversat culoarul.

Desi a dedicat filmul jurnalismului, Anderson a refuzat sa sustina o conferinta de presa la Cannes si sa acorde interviuri. La finalul filmului, sunt aduse multumiri mai multor redactori si scriitori care au inspirat lungmetrajul, intre ei Harold Ross, William Shawn, Lillian Ross, Janet Flanner de la The New Yorker, James Baldwin si Ved Mehta.

"Sper sa revenim cu altul curand", a spus Anderson in scurta interventie ulterioara proiectiei. "Multumesc". Pe masura ce incerca sa paraseasca sala, spectatorii l-au aplaudat si mai mult pe regizor.

Filmul "The French Dispatch" este programat sa fie lansat in cinematografe in a doua jumatate a lunii octombrie.

Tehnica specială de toaletare a arborilor folosită pentru prima dată în Sibiu. Coroana copacilor va avea o formă dreptunghiulară FOTO
Tehnica specială de toaletare a arborilor folosită pentru prima dată în Sibiu. Coroana copacilor va avea o formă dreptunghiulară FOTO
Primăria Sibiu foloseşte în premieră o tehnică specială de toaletare a arborilor, coroana acestora urmând să aibă o anumită formă dreptunghiulară. ”Tehnică de toaletare a...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Cannes Film Festival, #2021, #Premiera , #Cannes 2021