Cea mai batrana pisica din lume are 127 de ani

Joi, 04 Decembrie 2008, ora 10:57
12063 citiri
Cea mai batrana pisica din lume are 127 de ani
Foto: Daily Mail

In Marea Britanie traieste probabil cea mai batrana pisica din lume. Mischief e un motan de 27 de ani calendaristici, adica aproximativ 127 ca si varsta umana.

Care e explicatia unei vieti atat de indelungate? Poate ca nu e un motan curios sau poate ca are mai mult de noua vieti. Oricare ar fi motivul, cert e ca Mischief se tine bine la cei 27 de ani, blana lui e la fel de pufoasa ca in tinerete, desi ii cade mai multa acum. Poate doar in priviri i se citeste putin din intelepciunea capatata odata cu varsta.

Culmea este ca Mischief a fost si lovit de o motoreta in 1990, dar asta nu l-a facut mai putin activ. In ultimii ani, motanul nu a mai parasit casa stapanilor, s-a mai ingrasat si a devenit mai lenes.

Proprietarii lui Mischief spun ca nu au facut nimic special pentru ca motanul lor sa fie atat de longeviv.

"Ne intreaba oamenii ce ii dam de mancare. Lumea crede ca tine vreo dieta bazata pe vitamine sau asa ceva. Dar, de fapt, noi nu facem nimic deosebit. E doar un motan lacom si lenes, care mananca tot ce-i cade in gheare", spune Donna Thorne, stapana lui Mischief, citata de

Daily Mail.

Un purtator de cuvant al Guinness World Records a precizat pentru publicatia citata ca cea mai batrana pisica din Marea Britanie, inregistrata in carte, a fost Willow, care a trait 26 de ani.

Cea mai batrana pisica ce a trait vreodata in lume a fost Creme Puff, care a vietuit in Texas, pana la 38 de ani.

Echivalentul uman al vietii unei feline nu poate fi calculat cu exactitate. De obicei, se considera ca in primii doi ani, pisica ajunge sa aiba varsta umana de 25 de ani. Iar apoi in fiecare an calendaristic se considera ca a mai imbatranit cu patru ani pisicesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#pisica batrana, #motan Mischief, #Cartea Recordurilor feline , #cartea recordurilor