Odinioara se nasteau o multime de copii

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 21:34
3420 citiri
Odinioara se nasteau o multime de copii

Recordurile sunt mult mai vechi decat cartea recordurilor. Din pacate, ele au scapat consemnarilor si, in majoritate, au ramas pierdute pentru totdeauna. Totusi, unele au fost descoperite pe parcurs in documente si, in masura in care s-au dovedit convingatoare, faimoasa Guiness Boock le-a inclus.

Cel mai vechi record privind numarul de copii nascuti vreodata de o femeie i-a apartinut unei rusoaice, identificata ca fiind sotia unui oarecare Feodor Vasiliev, care, in perioada cuprinsa intre anii 1725 si 1765, a nascut 69 copii, rezultati din 27 nasteri, dupa cum urmeaza:

* Din 16 nasteri au rezultat cate 2 gemeni, in total 32 copii

* Din 7 nasteri au rezultat cate 3 gemeni, in total 21 copii

* Din 4 nasteri au rezultat cate 4 gemeni, in total 16 copii.

Din cei 69 copii, doi au decedat minori, iar 67 copii au atins si depasit varsta majoratului.

Este deasemeni consemnata in evidente Elizabeth Greenhill de Abbots Langley, din Hertfordshire, Marea Britanie, care a avut 39 copii, din care 32 fete si 7 baieti, asa cum este consemnat intr-un document redactat cu ocazia inmormantarii si datat 1681.

Mai aproape de timpurile noastre, evidentele consemneaza cazul femeii Leontina Albina din orasul San Antonio (Chile), care, in perioada 1943-1981 a nascut 55 copii, din care primii 15 au rezultat din 5 sarcini consecutive cu cate trei gemeni. Toti 15 erau baieti.

Un caz ciudat a avut loc la 29 mai 1971, in Philadelphia (SUA) cand o femeie a nascut 11 gemeni, insa niciunul nu a spravietuit.

Doctorul Gennaro Montanino din Roma a mai relatat presei cazul unei femei de 35 de ani, careia, in anul 1971, i-a facut un avort reusit, dar periculos, inlaturand 15 gemeni evoluati pana la faza de 5 luni. Femeia i-a declarat doctorului ca, in vederea sarcinii, urmase un tratament insistent contra sterilitatii.

Toate cazurile de mai sus au fost verificate, ca autenticitate, si incluse in cartea recordurlor.

In ultimele decenii, natalitatea a scazut pe toate continentele, ca sa nu vorbim de Europa, unde o familie cu 2-3 copii este considerata... numeroasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cartea recordurilor copii, #familii copii multi, #cei mai multi copii , #cartea recordurilor