Recorduri ale naturii (Galerie foto)

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 16:32
5669 citiri
Recorduri ale naturii (Galerie foto)
Foto: MSN

Elefantul african este cel mai mare animal terestru, fiind inregistrate exemplare care depasesc 13 tone. Strutul este cea mai mare pasare, iar campionul in lumea insectelor este scarabeeul african care are mai mult de 10 centimetri lungime.

Cel mai mare organism viu, de pe Terra, este un arbore, din specia Sequoia, din Parcul National din California. Volumul sau are mai mult de 1.400 de metri cubi, ceea ce este echivalentul a 10 locomotive puse una langa alta. Arborele are mai mult de 2.200 de ani, scrie La chaine vert.

Cel mai feroce animal este pirania, nu atat fiecare exemplar in parte cat prin faptul ca acesta traieste in aglomerari extrem de numeroase de indivizi, care fac din acesti pesti cele mai agresive vietati de pe Terra. Pirania ataca frecvent oameni, animale si sunt capabil sa simta o picatura de sange, in apa, de la mai mult de 200 de metri.

Rechinul alb a fost inregistrat oficial parcurgand ceva mai mult de 19.300 de kilometri, de pe coasta Africii pe coasta Australiei. Rechinul care a participat la acest studiu a fost botezat Nicol, dupa actrita Nicole Kidman, care a pornit echipamentul special atasat rechinului, ce a facut posibila monitorizarea deplasarii. Cei peste 19.000 de kilometri au fost strabatuti de Nicol in patru luni, motiv pentru care a primit titul de "maratonistul planetei".

Acest peste, din specia Tetrapturus audax, este cea mai rapida vietate de pe Terra. In apa se poate deplasa cu 140 kilometri pe ora.

Daca un peste este in stare sa "fuga" mai repede decat orice alta vietate terestra, cel mai rapid animal de pe uscat este ghepardul. Viteza recod a acestuia este 112 kilometri pe ora. Gepardul poate sustine aceasta viteza doar pentru un sprint de 300-400 de metri.

Cele mai batrane organisme vii de pe Terra au fost descoperite in Suedia. Este vorba despre o padure de arbori din specia Picea abies. S-a stabilit ca varsta radacinilor depaseste 9.500 de ani.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#recorduri, #natura, #cele mai mari animale, #cele mai batrane organisme , #cartea recordurilor
Comentarii
Poza GB.e.Doby
GB.e.Doby
rank 5
Elefantul african este cel mai mare animal terestru, fiind inregistrate exemplare care depasesc 13 tone.