Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Recorduri ce implica marimea (Galerie foto)

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 18:33
16864 citiri
Recorduri ce implica marimea (Galerie foto)

La maturitate, organismul nostru insumeaza mai mult de 100 trilioane de celule. Exista situatii in care natura demonstreaza ca acest numar nu este nici pe departe unul impresionant.

Dovada stau toti cei care au intrat in Cartea Recordurilor cu cele mai mari parti ale corpului uman.

The World's Biggest prezinta cateva dintre aceste curiozitati ale naturii, inscrise deja in vestita Guiness Book.

Cel mai mare nas din lume

In ultimii ani, doi barbati s-au luptat pentru suprematie. In data de 6 iulie 2007, Mehmet Ozyurek din Turcia a intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai mare nas din lume, lung de 8,8 cm. Recordul i-a fost insa doborat de Faizan Agha din Pakistan, al carui nas masoara 12,9 cm.

Cea mai lunga limba

Dupa ce colegii au indemnat-o sa contacteze reprezentantii Cartii Recordurilor, nemtoaica Annika Irmler a inteles si ea ca poate face bani frumosi de pe urma particularitatii sale. Cu o limba care masoara 7 centimetri, Annika a fost imediat inregistrata numarul 1 la aceasta categorie.

Cea mai mare gura

Extinsa, gura lui Francisco Domingo Juaquin din Angola ajunge la 17 centimetri. Motiv pentru care barbatul a fost deseori solicitat pentru numeroase sedinte foto ceva mai neobisnuite.

Cel mai lung par

Xie Quiping, din China, nu si-a mai tuns parul din 1973, de cand avea 13 ani. In data de 8 mai 2004, parul ei masura 5.62 metri, asa ca recordul pentru cel mai lung par ii apartine. Cum nu are de gand sa si-l tunda prea curand, e foarte posibil sa se mandreasca cu acest titlu pentru multa vreme.

Cel mai lung gat

Cel mai lung gat din lume masoara 40 cm, lungime atinsa in urma purtarii continue a inelelor de cupru, practica obisnuita in randul femeilor din triburile Padaung si Kareni din Myanmar. In acele comunitati, inelele in jurul gatului sunt considerate un semn de frumusete. Cu timpul, gatul devine mult prea lung si subtire pentru a mai sustine capul, inelele respective preluand acest rol.

Uneori, femeilor adultere li se scot inelele, ca pedeapsa.

Cei mai dezvoltati bicepsi

Gregg Valentino este o figura foarte controversata in lumea body building-ului. A practicat acest sport de la varsta de 13 ani si, dupa 23 de ani de antrenamente, Gregg a inceput sa ia steroizi. Acela a fost momentul in care nu si-a mai putut controla organismul, bicepsii dezvoltandu-se anormal de mult.

Cele mai lungi unghii

Acest titlu ii revine lui Lee Redmong, un hair stylist din Statele Unite ale Americii. Nu se stie daca aceasta e doar profesia ei de baza sau daca inca profeseaza, insa cu niste unghii ce ajung la 8,65 metri ar fi destul de greu sa lucreze.

Cele mai lungi picioare

Fosta jucatoare de baschet, Svetlana Pankratova are o inaltime de 1,96 cm. Ceea ce frapeaza la ea este lungimea picioarelor - 132 cm - declarate oficial cele mai lungi picioare din lume.

Cea mai mare talpa a piciorului

Robert Wadlow este cel mai inalt barbat din istorie, masurand 2,73 metri. Acesta a doborat si recordul privind cea mai mare talpa a piciorului, daca ne gandim ca purta 71 - marimea europeana.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#recorduri Cartea Recordurilor, #recorduri Guiness Book, #recorduri marime Guiness Book , #cartea recordurilor