Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania, in Cartea Recordurilor cu cea mai lunga trena de rochie de mireasa

Marti, 20 Martie 2012, ora 20:40
5590 citiri
Romania, in Cartea Recordurilor cu cea mai lunga trena de rochie de mireasa
Foto: Romania International

Romania a intrat in Guinness Book cu cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa, recordul fiind omologat luni, in fata unui notar, la Bucuresti.

Rochia de mireasa cu trena a fost prezentata publicului. O tanara a fost imbracata in rochia de mireasa, iar trena a fost intinsa de la Piata Unirii la Piata Constitutiei, peste fantanile arteziene si spatiul verde.

Trena are o lungime de 2.823,8 metri si este realizata din tafta satinata de culoarea fildesului. Rochia, in aceeasi nuanta, este realizata din jacard, tul de matase, dantela chantilly cu margele cusute manual.

Rochia de mireasa pregatita pentru record a fost croita din 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta matase jacard, 45 de metri de captuseala, 5,5 metri de corset din dantela chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri.

Au mai fost folosite margele de diverse dimensiuni, paiete de 6 milimetri, 1.857 de ace de cusut, 150 de papiote de ata, realizarea rochiei necesitand peste 100 de zile de lucru si o echipa de 12 persoane dedicate acestui proiect.

Rochia si trena au fost realizate de salonul Andree din Bucuresti, iar din echipa fac parte creatoarele Camelia Ruiu si Lavinia Lascaie.

Organizatorii Mariage Fest - targul de nunti care se desfasoara in acest moment in Bucuresti - au lansat aceasta initiativa sub sloganul: "Daca olandezii nu ne lasa sa intram in Europa, noi ii scoatem din Guinness Book of World Records!".

In aprilie 2009, Mariage Fest a stabilit in premiera mondiala recordul pentru cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa, cu o lungime de 1.492 de metri. In decembrie 2009, olandezii au batut acest record, cu o trena de 2.488 de metri.

"A fost o provocare pentru noi sa realizam aceasta rochie si o trena pentru a depasi recordul suedezilor", a declarat pentru Mediafax Camelia Ruiu.

Pe de alta parte, ea a spus ca realizarea trenei fara aplicatiile din tul a costat 18.000 de lei, in timp ce costurile realizarii rochiei s-au ridicat la 5.800 de lei.

Circulatia dinspre Unirea spre Piata Constitutiei s-a desfasurat in mod normal, dar soferii au incetinit cand au trecut pe langa mireasa, mai ales ca aceasta a fost urcata intr-un balon cu aer cald. De o parte si de alta a bulevardului s-au adunat zeci de curiosi.

"E prima oara cand port o asemenea rochie lunga, am mari emotii", a declarat Emma Dumitrescu, in varsta de 17 ani, atunci cand s-a urcat in nacela balonului cu aer cald. In nacela s-a urcat si Viorica de la Clejani, dupa care balonul s-a ridicat la circa 20 de metri inaltime.

Rochia va putea fi admirata de public la cea de-a IX-a editie a Targului International de Nunti Mariage Fest, care are loc pana duminica, in Piata Constitutiei.

Lavinia Lascaie a declarat ca rochia va fi vanduta la licitatie, iar banii vor fi donati pentru copii bolnavi de cancer. Data licitatiei va fi facuta publica ulterior.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#trena mireasa Cartea Recordurilor, #cea mai lunga trena, #rochie Bucuresti Cartea Recordurilor , #cartea recordurilor