Ziare.com

5.000 de bacterii controlate de computer au construit o piramida (Video)

de Valentin Dimitriu
Vineri, 26 Martie 2010, ora 17:12

   

5.000 de bacterii controlate de computer au construit o piramida (Video)
Cercetatorii canadieni au reusit sa "dreseze" 5.000 de bacterii, pe care le-au determinat sa creeze o piramida miniaturala, cu ajutorul undelor magnetice.

In vreme ce oamenii de stiinta incearca sa creeze naniti de marimea unor bacterii, cercetatorii Laboratorului de Nanorobotica al Politehnicii din Montreal au decis sa preia pur si simplu controlul bacteriilor adevarate, potrivit PopSci.

Cu ajutorul unui camp magnetic controlat de computer, acestia au reusit sa transforme bacteriile dezordonate in adevarati naniti bilogici obedienti.

Oamenii de stiinta au folosit bacterii magnetotactice, dotate cu o busola interna, ce identifica si urmaresc campurile magnetice.

Controland campul magnetic, cercetatorii au putut controla astfel si bacteriile, pe care le-au determinat sa lucreze impreuna si sa construiasca o structura piramidala.

In cadrul altui experiment, cercetatorii au reusit sa ghideze bateriile prin fluxul sangvin al unor soareci de laborator si spera ca acestea vor putea fi folosite candva ca sistem de propulsie al unor naniti artificiali, mai mari.

Condusi de micile bacterii, acestia vor putea sa distribuie medicamente exact acolo unde este nevoie, sa repare organe sau chiar sa construiasca structuri complexe, in interiorul organismului uman.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8280 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La fel ca toate "marile " inventii ,

acestea se vor intoarce impotriva omului ; desigur ca in fata se pun diverse motive umanitare , cum ca v-ar salva in caz de necesitate dar in final scopul e altul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor