Ziare.com

A fost descoperit un nou tip de leucocite - inca un pas catre vaccinul impotriva cancerului

de Adriana Toma
Luni, 30 Iulie 2012, ora 14:52

   

A fost descoperit un nou tip de leucocite - inca un pas catre vaccinul impotriva cancerului
Un nou tip de leucocite (celulele albe din sange - n.red.) a fost descoperit, oamenii de stiinta fiind convinsi ca reusita ar putea ajuta la crearea unui vaccin impotriva cancerului sau a altor boli.

Noile celule sanguine repornesc raspunsul sistemului imunitar al organismului la eliminarea agentului strain din corp, au explicat cercetatorii, citati de MedicalDaily.

"Acestea sunt celulele de care avem nevoie ca sa cream vaccinuri impotriva cancerului. Descoperirea noastra ofera un sistem accesibil si usor de identificat prin care capacitatea fireasca a celulei de a raspunde atacurilor asupra sistemului imunitar sa creasca", a explicat doctorul Muzlifah Haniffa, de la Universitatea Newcastle, totodata si unul dintre autorii studiului.

Cercetatorii au explicat acest sistem dand exemplu celulele dendritice umane, care pot initia un raspuns al sistemului imunitar si fara sa fie infectate. Celulele dendritice reprezinta un grup heterogen de leucocite care au in comun caracteristici morfologice, expresia unor molecule de suprafata si proprietati secretorii. Ele sunt celule prezentatoare de antigen profesioniste, cu o extraordinara capacitate de a stimula limfocitele T native si de a initia un raspuns al sistemului imunitar.

In opinia oamenilor de stiinta, aceste celule vor ajuta la crearea unor vaccinuri impotriva hepatitei B, a cancerului si nu numai. Mai mult, se va putea lupta astfel impotriva agentilor externi si fara ca celulele albe sa fie atacate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2424 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor