Baza secreta nazista in lacul misterios de sub Antarctica?

Marti, 07 Februarie 2012, ora 09:44
10050 citiri
Baza secreta nazista in lacul misterios de sub Antarctica?
Foto: dailygalaxy.com

Dupa multi ani de incercari, cercetatorii rusi au ajuns, in cele din urma, la apele lacului Vostok, ascuns sub gheata Antarcticii. El ar putea contine indicii importante referitoare la evolutia vietii pe Terra. In plus, conform zvonurilor, ar fi gazduit chiar o baza nazista secreta.

Stirea a fost anuntata de agentia de presa Ria Novosti, scrie Fox News.

"Oamenii nostri de stiinta s-au oprit la adancimea de 3.768 de metri, acolo unde au dat de suprafata lacului", anunta presa din Rusia. Potrivit specialistilor, lacul poate oferi noi informatii in legatura cu formele extreme de viata de pe Pamant, dar si referitoare la evolutia vietii pe planeta noastra.

"Daca au avut succes, efortul lor va transforma modul in care este studiata Antarctica si ne va oferi o viziune radical diferita asupra a ceea ce exista sub stratul imens de gheata din Antarctica", a declarat specialistul american John Priscu, implicat in misiuni similare in trecut. Rusii sapa de cateva saptamani, incercand sa ajunga la acest lac care nu a fost expus mediului exterior de 20 de milioane de ani.

Povesti fantastice despre lacul Vostok

Rusia nu a confirmat inca oficial stirea. Despre acest lac au fost vehiculate pana acum numeroase informatii, mai mult sau mai putin adevarate. Se spunea chiar ca el ar fi adapostit o baza secreta nazista.

Acolo ar fi fost dusi pentru clonare chiar Hitler si iubita lui, se mai spunea. Astfel de stiri au doar calitatea de a amuza in prezent, caci lacul a fost inaccesibil pana acum, iar reusita rusilor este cu atat mai notabila din acest punct de vedere.

Lacul ar putea avea conditii similare celor de pe planeta Marte sau satelitul lui Jupiter, Europa. Lacul Vostok are o suprafata totala de 15.690 de kilometri patrati, operatiunile de forare incepand acolo inca din anul 1998.

Echipamentul folosit a inclus senzori speciali care sa ii avertizeze pe cercetatori in momentul in care ajungeau la apa lacului. Operatiunea de forare a fost stopata in trecut din cauza ingrijorarilor comunitatii internationale legate de contaminarea lacului.

Pe de alta parte, britanicii incearca si ei sa ajunga la un alt lac ascuns sub Antarctica, Ellsworth. In aceasta regiune polara se afla peste 70 de lacuri care asteapta sa fie studiate, americanii fiind si ei implicati intr-un proiect identic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#lacul vostok antarctica, #lac sub gheata Antarctica, #baza nazista lac Antarctica , #cercetare