Ziare.com

Cercetatorii de la CERN aproape au pus mana pe particula lui Dumnezeu (Video)

de Livia Stroie
Marti, 13 Decembrie 2011, ora 18:01

   

Cercetatorii de la CERN aproape au pus mana pe particula lui Dumnezeu (Video)
Cercetatorii de la CERN (European Organization for Nuclear Research) au anuntat, marti, ca au inregistrat progrese mari in experimentele realizate la acceleratorul de particule (LHC), iar unele informatii arata ca sunt foarte aproape de descoperirea bosonului Higgs, supranumit si "particula lui Dumnezeu".

Cercetatorii au realizat doua experimente separate, cu ajutorul a doua echipe cu rezultate secrete, pentru a avea siguranta rezultatelor obtinute. Conform ultimelor informatii, prezentate intr-o conferinta de presa la CERN, rezultatele celor doua echipe au fost similare.

Daca exista, bosonul Higgs ar trebui sa aiba o masa intre 116-130 GeV (conform experimentului ATLAS) si 115-127 GeV (conform experimentului CMS).

"Mai avem nevoie de multe alte coliziuni, anul viitor, pentru a obtine un raspuns definitiv, insa suntem pe drumul cel bun", au declarat reprezentantii CERN, intr-o conferinta de presa.

Bosonul Higgs este considerat de fizicieni o particula elementara pentru intelegerea Universului, deoarece poate explica modul in care se formeaza masa atomilor.

Existenta particulei a fost estimata in 1964 de fizicianul Peter Higgs, de la Universitatea din Edinburgh, insa pana acum nu a fost demonstrata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3461 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:)

o sa gaseasca orice va folosi pt supunerea celor nesupusi inca.

 

Chiar ii iei in serios ?

Mai ales ca au pus si mana.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor