Ziare.com

Cum a aparut viata pe Pamant? A avut sau nu dreptate Biblia?

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 14:44

   

Cum a aparut viata pe Pamant? A avut sau nu dreptate Biblia?
O cercetare stiintifica recenta a dezvaluit faptul ca viata pe Terra ar fi aparut din pamant, o teorie care sustine punctul de vedere de mii de ani al Bibliei, Coranului si chiar mitologiei grecesti.

Cercetatorii apreciaza ca lutul, in care se afla diverse minerale, si care "absoarbe ca un burete" substantele chimice, actioneaza ca un laborator de reproducere pentru moleculele mici.

Procesul are nevoie de miliarde de ani, timp in care substantele chimice reactioneaza intre ele pentru a forma proteine, ADN-ul si, in cele din urma, celulele vii, au declarat oamenii de stiinta.

Inginerii biologi de la Universitatea Cornell din New York, care au facut cercetarea, cred ca lutul a fost elementul principal al aparitiei vietii pe Pamant.

Aceasta teorie dateaza de mii de ani in multe culturi, desi apare sub diferite forme. In textele religioase incepand cu Egiptul antic si pana la miturile chinezesti, Dumnezeu a creat omul din lut si prin suflarea sa i-a dat viata.

Prima carte a Bibliei, Geneza, afirma despre om ca se naste din tarana si se intoarce in tarana cand moare.

In apa de mare, argila formeaza un hidrogel - o masa de spatii mici, care poate absorbi alte minerale, elemente chimice si molecule mici din zona invecinata.

Profesorul Dan Luo de la Universitatea Cornell a declarat: "La inceputul istoriei, hidrogelul de lut a oferit o oaza de izolare pentru biomolecule si a generat in interior reactii biochimice. De-a lungul a miliarde de ani, produsele chimice din interiorul acestor spatii au dat nastere la reactii complexe, care au format proteine, ADN si toate celelalte elemente ale celulei vii", relateaza Daily Mail.

Aceasta noua teorie cu privire la crearea vietii pe Pamant poate avea, de asemenea, o aplicatie moderna prin economisirea de bani in fabricarea medicamentelor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23320 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar care este adevarul despre aparitia omului pe pamant si de ce a

fost creat pentru a fi sclav pentru cei care l-au creat? Pai nu stim pentru ca este cel mai bine pazit secret iar adevarul ar arunca toate religiile lumii la cosul de gunoi si la fel si sclavia care dainuie de mii de ani indiferent de organizarea sociatatii umane.

 

DUMNEZEU a dat viata

Viata este mult mai complexa decat ne imaginam,cu atat mai mult viata constienta.In ce priveste afirmatia ca viata a aparut pe Terra nu este suficienta si acest fapt a fost remarcat de Biblie.Viata pe Pamant nu poate fi despartita de energia radianta venita de la Soare,radiatii ce au loc in urma unor reactii nucleare complexe [reactii termonucleare produse prin fuziune nucleara ] ce se petrec datorita temperaturilor enorme existente in Soare.Viata este si un proces antientropic,se desfasoara dupa principii ale termodinamicii etc.Numai o Inteligenta Absoluta=DUMNEZEU poate creea viata. BIBLIA pentru prima data si nu coranul vorbeste de un DUMNEZEU VIU SI ADEVARAT datator de viata.

 

Omenirea este in impas!

Este clar.
Daca apar pesudosavanti care descopera aiureli.

 

Viata ....

Viata a fost data de Dumnezeu si EL a creat Universul! Distanta optima de la Pamant la Soare altfel am muri , cele patru anotimpuri, complexitatea corpului uman ce inca nu este cunoscut 100% ! Lasand la o parte creierul care este de o complexitate uimitoare, recent s-au descoperit in corpul uman doua tendoane noi la genunchi ! Si asta in anul 2013! Deci nici vorba de Bing Bang ! Sunt prea multe aspecte care nu ar fi putut sa fie intamplatoare!

 

Dar Dumnezeu?

Faptul ca viata si universul a fost creat de Dumnezeu e o chestiune care nu mai este pusa la indoiala de nimeni decat ca sa aiba ceva de discutat la o bere cu prietenii. Marea problema este inas -...Cine l-a creat pe Dumnezeu ?. Si aici trebuie sa ne gandim ce este Dumnezeu ? Este Ceva cu putri inimaginabile ,calitati inimaginabile si propietati inimaginabile pentru muritorii de rand sau iesiti din rand. Deci cine ar fi putut sa creeze ceva atat de superlativ ? Aici intervine stiinta care spune ca totul a inceput prin Big Bang. Dar ce a fost Big Bang-ul asta. Pai a fost o explozie inimaginabil de mare care au produs niste energii inimaginabil de mari cu calitati si propietati inimaginabile. Cred ca vedeti deja similitudinile nu? Nu trebuie sa fi savant ca sa iti dai seama ca Big Bangul nu a produs tot cea ce vedem azi ca univers ci a produs un singur lucru anume pe Dumnezeu , dupa care El s-a ocupat de restul.
Ati vazut ce simplu e.

Chiar asa?

Faci afirmatii mincinoase! Cine ti-a zis ca toata lumea crede ca Dumnezeu a creat totul si pe El la creat big-bangul? E o idee originala ,nu am mai auzit pana acum varianta asta.Folosesti cam prea mult si prea des cuvantul "inimaginabil"!Daca totul e inimaginabil cum te ti-ai imaginat asemenea bazaconii?

Intrebari pentru curiozitatea mea stiintifica...

1. Consideri tu ca religia e stiinta explicata pe intelesul celor de-acum 2000 de ani??.
2. De ce crezi tu ca toate articolele acestea, apar "aglutinate" ???? biblie/stiinta/religie ??
Poti sa-mi spui de ce relatia dintre stiinta si religie este nedespartita, neamestecata, neimpartita si neschimbata ???
Am cerut prea mult ???
Sorry;...take your time...
O zi buna si multa sanatate.

CITESTE...speranta, iubire, mantuire, stiinta, umilinta....

Care este scopul vietii umane?
Pentru a avea un scop in viată, in primul rand trebuie să recunoastem Izvorul vietii. Dacă viata ar fi rezultatul intamplării oarbe, existenta noastră ar fi, categoric, fără niciun scop si nu am avea un viitor sigur pentru care să ne facem planuri. Dar in Faptele 17:24, 25, 28 se spune: "Dumnezeul care a făcut lumea si toate lucrurile din ea ... dă tuturor viată, suflare si toate lucrurile. Fiindcă prin el avem viată, ne miscăm si existăm“. In Revelatia 4:11, lui Dumnezeu ii sunt adresate următoarele cuvinte: "Tu esti demn, Iehova, da, Dumnezeul nostru, să primesti gloria, onoarea si puterea, pentru că tu ai creat toate lucrurile si datorită vointei tale ele au venit in existentă si au fost create!“
Viata trăită contrar cerintelor Creatorului si normelor pe care le-a stabilit el pentru a ne face fericiti aduce frustrare. In Galateni 6:7, 8 suntem avertizati: "Nu vă lăsati indusi in eroare: Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fiindcă ce seamănă omul, aceea va si secera! Pentru că cine seamănă pentru carne va secera din carnea sa putrezirea, dar cine seamănă pentru spirit va secera din spirit viată vesnică“. — Vezi si Galateni 5:19–21 !
Din cauza păcatului mostenit de la Adam, oamenii nu se pot bucura din plin de viată asa cum a prevăzut Dumnezeu la inceput. In Romani 8:20 se arată că, in urma judecătii divine rostite după ce Adam a păcătuit, "creatia [omenirea] a fost supusă inutilitătii“. Referitor la propria sa stare de om păcătos, apostolul Pavel a scris: "Sunt carnal, vandut păcatului. Fiindcă nu fac binele pe care-l vreau, ci răul pe care nu-l vreau este ceea ce practic. Intr-adevăr, după omul lăuntric imi place legea lui Dumnezeu, dar văd in mădularele mele o altă lege, care poartă război impotriva legii mintii mele si mă tine captiv sub legea păcatului care este in mădularele mele. Nenorocitul de mine!“ — Rom. 7:14, 19, 22–24.
Cand aplicăm principiile biblice si punem pe primul plan indeplinirea vointei lui Dumnezeu, găsim cea mai mare fericire posibilă in prezent, iar viata noastră dobandeste un sens mai profund. Noi nu il imbogătim pe Dumnezeu dacă ii slujim; el ne invată ‘ce ne este de folos’ (Is. 48:17).
Biblia ne oferă perspectiva vietii vesnice in perfectiune dacă manifestăm credintă in măsurile luate de Iehova in vederea vietii si dacă umblăm pe căile sale. Această sperantă are o bază solidă; ea nu duce la dezamăgire. Dacă actionăm in armonie cu ea, vom avea incă de pe acum un sens real in viată. — Ioan 3:16; Tit 1:2; 1 Pet. 2:6.
Dumnezeu este Domnul iar Fiul Sau , Mantuitorul lumii,Iisus Hristos, este SINGURUL mijlocitor intre om si Dumnezeul Iehova, DDumnezuel tau si al meu!

 

@FISCHER12

Intradevar omul si tot ce-l inconjoara sunt creatii perfecte. Acel creator a facut o treaba extraordinara desi noi, azi, nu stim nimic sigur. DAR religiile, credintele, au fost create de om asa cum a inteles el fenomenele naturii, din frica a avut nevoie de-un zeu la care sa se roage, sa-i vorbeasca. Ca Biblia e cuvantul lui Dumnezeu (care?) o fi ceva, ceva dar sigur un ser atat de inteligent nu a dorit o omenire care in numele religiei sa-si urasca semenii de alta religie sau pe cei care nu au niciuna, nu a dorit razbunare si sange, nu a dorit umilinta si frica, nu mai vorbim de tampenia ca ne nastem pacatosi.

 

@FISCHER12

Bati campii. Si nici nu ai cultura generala...Doar tie ti-a dat d-zeu 4 anotimpuri. Altora le-a dat doar 2. QED :)

din cite stiu

din cursurile de geologie raportate la stinta anilor 70 lutul este in sinea lui un deseu organic care provine din primele forme de viata existente pe tera si se gaseste la suprafata si la adincimi relative mici si asta se poate vede in peretii canioanelos sau ripele de la tara de unde-si luau taranii lutul pentru chirpici si pentru ceramica si de multe ori se gasesc si fosile in acest lut , dar asta apartine geologilor de teren care au colindat muntii si vaile cu ciocanul in mina fara gps si google.

 

PAYPAL

Ma bucur foarte mult pentru faptul ca ai puterea /intelepciunea, stiinta , cultura de a-mi raspunde , fie si impotriva credintei/scrierii mele! Stii ce conteaza? Conteaza ca ai citit la viata ta, ai cei 7 ani de acasa si respecti intr-un final faptul ca am pierdut oarece timp pentru a scrie comentariul! Conteaza ca omul sa aibe caracter ! Acum oare, ar trebui sa acuz si sa depunctez pe cineva daca scrie 20 de randuri si explica viziunea sa? Nu, eu nu depunctez ci incerc sa il inteleg si daca detin cunostinte in domeniu ( mecanic, astrofizica, medical...)pot sa comentez , sa il infrunt sau sa-i dau dreptate si eventual sa mai adaug ceva dar, nu sa depunctez! Depunctarea din partea unui cititor este o jignire atunci cand este pastrata ceea ce se cheama demnitate de ordin lingvistic! Vezi tu paypal, cum se cunosc cei care au o biblioteca acasa si stiu ce au in ea??? Cultura vine crescand pana la miezul zilei iar intelepciunea, ti-o adjudeci din problemele cotidiene ce intervin , invatand !
Cu bine!

 

"...ai puterea /intelepciunea, stiinta , cultura de a-mi

raspunde..."

Hey Fisher12, cate doctorate ai, maestre?...:)))

Mda, a aparut o noua categorie de "savanti": savantii lutieri

Azi, maine, vor zice ca si apa tot din pamant a aparut...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor