De ce prefera femeile barbatii inalti?

Sambata, 21 Mai 2011, ora 19:43
12829 citiri
De ce prefera femeile barbatii inalti?

Cercetatorii de la Universitatea din Utah au descoperit de ce femeilor le plac mai mult barbatii inalti. Desi se credea ca femeile adora barbatii bine proportionati, gen macho, se pare ca ele sunt atrase in mod primordial de inaltimea masculilor.

Echipa de cercetare, condusa de dr. David Carrier, a ajuns la concluzia ca barbatii inalti sunt mai batausi si de aceea femeile prefera acest gen masculin. Totodata, expertii au stabilit ca aceste gusturi au fost modelate de evolutia umana, noteaza editia electronica a revistei Plos One.

"Conform legilor de selectie sexuala, barbatii mai inalti au fost mult mai utili femeilor datorita capacitatii lor defensive, mult mai consistente", a declarat dr. Carrier. Oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii lovesc mai puternic, atunci cand croseurile lor sunt lansate de de la inaltime, iar loviturile barbatilor mai inalti sunt mult mai puternice decat ale celor scunzi.

Stramosii nostri s-au luptat mult mai eficient atunci cand evolutia i-a adus in doua picioare. Acesta a fost impulsul evolutionist al Homo Erectus. Studiul sustine ipoteza conform careia sederea in doua picioare a omului a fost dictata de faptul ca, in aceasta pozitie, barbatii s-au descurcat mult mai bine in lupta pentru suprematie in fata femeii.

In zorii evolutiei umane, avantajele barbatilor mai inalti au fost rapid evaluate de reprezentantele sexului frumos. Puterea lor fizica le-a dat o sansa mai mare de supravietuire, lor si grupurilor constituite.

Echipa de cercetare a studiat forta de impact a loviturilor sportivilor de arte martiale indreptate in directii diferite: de sus in jos, de jos in sus, si in lateral. Loviturile aplicate de sus in jos, asupra unui adversar mai scund, s-au dovedit a fi de doua ori mai puternice si eficace decat toate celelalte.

Pana acum, oamenii de stiinta credeau ca femeile prefera barbatii mai inalti deoarece acestia detin gene mai bune. Echipa de la Universitatea din Utah a decis ca acest lucru este fals.

"Daca acest principiu ar fi fost adevarat, atunci si barbatii ar fi trebuit sa adore femeile inalte si solide. Insa, in realitate, se intampla exact contrariul", a concluzionat dr. David Carrier.

Citeste si:
Vicepreședinte liberal, despre negocierea cu AUR: „PNL nu va negocia sau coopera în plan guvernamental cu partide extremiste”
Vicepreședinte liberal, despre negocierea cu AUR: „PNL nu va negocia sau coopera în plan guvernamental cu partide extremiste”
Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru a declarat marți, 27 septembrie, că liberalii nu vor negocia sau colabora la guvernare cu partide extremiste și a transmis că nu vor exista negocieri...
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Sursa: Ziare.com