Descoperirea particulei lui Dumnezeu prezice sfarsitul lumii - savant american

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 22:33
9879 citiri
Descoperirea particulei lui Dumnezeu prezice sfarsitul lumii - savant american

Descoperirea bosonului Higgs, numit si "particula lui Dumnezeu", a dus la lansarea unei noi teorii privind sfarsitul lumii. Un proeminent savant spune ca s-ar putea pune intr-o noua lumina modul in care Dumnezeu va crea noi ceruri si un nou Pamant.

"Poate ca exista o implicare a bosonului Higgs in ceea ce priveste modul in care Universul se va sfarsi", a declarat Hendrick Hanegraaff, presedinte Institutului de cercetare crestina din Carolina de Nord, Statele Unite, intr-un interviu dat publicatiei Christian Post.

Hanegraaff a comparat teoria bosonului Higgs si a sfarsitului lumii cu cea a Big Bang-ului, care "pare sa corespunda cu realitatea, dar nu submineaza cu nimic viziunea biblica asupra lumii".

"Rezultatul descoperirii implica faptul ca, in cele din urma, o fluctuatie cuantica ghinionista va produce o bula de vid, care se va extinde apoi cu viteza luminii, distrugand totul", a spus Joseph Lykken, cercetator la Laboratorul Acceleratorul Fermi.

"Aceasta metoda de distrugere universala ar putea fi modul in care Dumnezeu distruge si recreeaza Universul asa cum a promis in Apocalipsa. In Romani 8, se spune ca Universul geme in durerile nasterii, asteptand eliberarea", a declarat Hanegraaff.

Savantul nu poate preciza cand va veni sfarsitul lumii

"Problema este ca nu presupune interventia divina. Putem spune da, la fel, ca si cosmologiei moderne care nu este controlata de mana creatorului, teoria stiintifica moderna nu exclude faptul ca o interventie divina ar putea duce la sfarsitul Universului", a precizat Hanegraaff.

Cu alte cuvinte, daca stiinta poate prezice modul in care Universul poate fi distrus, ea nu poate spune ca Dumnezeu nu se afla in spatele acestuia.

Savantul crestin a enumerat patru posibilitati logice care explica existenta Universului: o plasmuire a imaginatiei noastre, aparitia din neant, existenta de o vesnicie, sau a fost creatia lui Dumnezeu.

Prima teorie este respinsa de Hanegraaff, ca si cea de-a doua, conform careia totul a aparut din nimic, fara un creator. Ipoteza ca Universul a existat de o vesnicie nu este viabila stiintific. Singura optiune reala pentru Hanegraaff este cea prin care Universul a fost creat de Dumnezeu.

Savantul considera ca teoria bosonului Higgs si a sfarsitului lumii poate prezice cu exactitate modul in care Universul se va sfarsi, insa nu se stie momentul cand se va produce.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...