Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Elixirul tineretii sta tot in sange

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 17:51
8278 citiri
Elixirul tineretii sta tot in sange

O idee care a incoltit de multa vreme, testata la vremea ei chiar si pe oameni, in Rusia, pare sa fie imbratisata din nou de oamenii de stiinta. O echipa de cercetatori din SUA a descoperit ca infuzia de sange tanar chiar intinereste, cel putin la nivelul creierului, anuland o parte dintre efectele declinului cognitiv ce apar odata cu trecerea anilor.

Echipa de oameni de stiinta din California a administrat unor cobai varstnici sange tanar, observand acest efect nesperat, relateaza New Scientist. Concluziile acestui studiu au fost recent prezentate la o conferinta din New Orleans, Louisiana.

In cadrul experimentului, cercetatorul Saul Villeda din cadrul Universitatii Stanford si echipa sau au observat ca, in urma infuziei de sange tanar, au inceput sa se dezvolte noi celule in creierul soarecilor varstnici.

S-au observat schimbari la nivelul a 200 pana la 300 de gene, mai ales in cazul celor care privesc procesul de invatare si memorie, dar si schimbari la nivelul unor proteine implicate in dezvoltarea nervilor.

Infuzia de plasma sanguina a crescut si numarul si puterea conexiunilor neuronale in regiuni din creier unde noi celule nu se dezvolta de obicei. Cand soarecii varstnici au primit o transfuzie de sange de la cobai batrani nu s-a intamplat asta.

Oamenii de stiinta au optat sa foloseasca plasma, si nu tot sangele, pentru a nu aparea efecte in urma celulelor sanguine.

Soarecii varstnici supusi transfuziilor timp de o luna, cu sange tanar sau provenind de la cobai "in etate", au fost apoi testati, dovedindu-se ca subiectii care primisera sangele tanar s-au descurcat mult mai bine la testele de memorie.

Nu se stie ce anume din sangele tanar are acest efect, studiindu-se in prezent lipidele si hormonii continuti. Se crede insa ca efectele ar fi similare in cazul oamenilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#infuzie sange tanar elixir, #elixir tinerete infuzie sange, #plasma sange imfuzie creier, #incetare declin cognitiv, #anulare declin cognitiv metode , #cercetare