Harry Potter, mai important decat valorile morale si spirituale ale lumii

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 10:49
3091 citiri
Harry Potter, mai important decat valorile morale si spirituale ale lumii
Foto: Daily Mail

Milioane de copii cresc fara sa stie ca unele povesti, cum ar fi Nasterea Domnului sau povestea lui David si Goliat, provin din Biblie, deoarece aceasta este evitata atat in scoli cat si in unele case, releva un nou studiu.

Aproape unul din trei britanici nu stiu de unde provine povestea Nasterii lui Iisus, desi au fost chestionati in preajma sarbatorilor de Craciun. Procentul de necunoastere a crescut la 36% in cazul povestii bunului samaritean si la 41% pentru Samson si Dalila.

Aproape doua treimi (59%) n-au avut nicio idee de unde provine povestea despre David si Goliat, sau ca Iona si pestele urias apartin Bibliei.

Cu toate acestea, unul din zece britanici cred ca povestile despre regele Midas, Icar si alte personaje ale miturilor grecesti au fost preluate din Vechiul sau Noul Testament, relateaza Daily Mail.

Societatea Biblica, cea care a comandat studiul, a declarat ca statisticile au aratat ca "este simptomatic faptul ca multi copii au declarat ca n-au citit, vazut sau auzit vreodata aceste povesti".

Cercetarea a consemnat faptul ca 54% din copii au spus ca adultii nu le-au citit povestiri biblice. Pe de alta parte, 86% dintre parinti au declarat ca le-au spus copiilor in mod regulat pasaje cheie din Biblie cand acestia au mai crescut si au fost in masura sa le inteleaga.

Indiferenta tot mai mare fata de scripturi isi gaseste ecoul in scaderea numarului membrilor in congregatie, sustine Biserica Angliei. Media participarii la slujba duminicala a fost de 807.472 in 2011, adica jumatate din media anului 1968, care a fost de 1.600.000.

Militantii se tem ca religia este intr-o evidenta scadere. Cifrele ultimului recensamant au inregistrat un declin de mai mult de zece la suta in doar un deceniu a numarului persoanelor care se considera crestine.

Sondajul efectuat pe un esantion de 5.700 adulti si 804 copii a aratat ca un sfert dintre copii nu au auzit de Nasterea Domnului sau de Arca lui Noe si doar doua cincimi din respondenti au avut informatii corecte despre Adam si Eva si despre Rastignire.

Doua treimi nu cunosteau povestea Creatiei, trei sferturi nu stiau despre Daniel in groapa cu lei si mai mult de noua din zece nu au stiut cine este regele Solomon.

Parintii au aratat de asemenea lacune jenante in cunostintele biblice, 46 la suta identificand in mod eronat un text din Harry Potter ca provenind din Biblie.

Si totusi, aproape jumatate dintre adulti cred ca povestirile biblice ofera "valori bune pentru viata", iar 40 la suta spun ca sunt importante pentru istoria si cultura noastra.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#studiu povesti biblice, #biblia ignorata copii, #britanici biblie biserica , #cercetare