Ziare.com

NASA vrea sa demonstreze existenta universurilor paralele (Video)

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 15:27

   

NASA vrea sa demonstreze existenta universurilor paralele (Video)
NASA va lansa in februarie 2011 programul "AMS-02", un experiment prin care cercetatorii spera sa demonstreze existenta universurilor paralele.

Existenta universurilor tine de existenta materiei, antimateriei si a materiei intunecate, iar folosirea in experimetul propus a Spectrometrului Alpha Magnetic 2 va oferi noi informatii referitoare la modul in care s-a format universul, scrie Daily Galaxy.

Spectofotometrul, foarte sensibil, va fi montat pe statia spatiala internationala ISS, cu ajutorul navetei spatiale Endeavour, in februarie 2011.

Cu ajutorul lui, oamenii de stiinta americani vor capta razele cosmice, cautand "particule exotice", antimaterie si materia intunecata, in "vidul rece" al spatiului interstelar, departe de influentele perturbatoare ale atmosferei Pamantului.

Cercetatorul american Sam Ting spera sa fie descoperite noi particule constituente ale universului, care vor explica modelul teorie M si explozia primordiala, fara a apela la singularitati.

In acelasi timp, echipa de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania, condusa de profesorul Burt Ovrut, considera si presupun existenta unor universuri paralele asemanatoare cu universul nostru, separate de intervale spatiale mici, care nu ar putea comunica.

In acelasi timp, ei considera materia intunecata ca fiind de fapt doar o forta suplimentara de natura gravitationala.

Toti specialistii in domeniu asteapta datele preliminare ale analizelor spectrale de mare finete care vor fi realizate in spatiu, sperand ca astfel sa se poata demonstra faptul ca materia intunecata este liantul care poate tine toate universurile impreuna.

Deschiderea spre domeniul fizicii particulelor si cosmologiei este astfel si mai profunda atat din punct de vedere filozofic cat si fizic.

O alta teorie este cea a cercetatorilor de la Universitatea Stanford, care inca de anul trecut au pus la punct un algoritm care permite aflarea numarului de universuri posibile, pornind de la faptul ca universul in care traim nu este de fapt decat o membrana tridimensionala a unui univers multidimensional.

Astfel, unificarea teoriei relativitatii cu mecanica cuantica nu se va lasa prea mult asteptata, un pas esential in acest sens fiind tocmai teoria stringurilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7830 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vise taica, vise!

Valoarea lui "pi" dovedeste infinitatea universului, nu infinitatea universurilor sau multivers. Nu exista mai multe existente continu si infinite, nici matematic nu s-a putut demonstra, restul sunt minciuni. Da, cu chelia cand se rezolva?

 

Sunt tare curios cum o demonstra NASA "material" existenta celorlalte planuri "imateriale".

Vechile culturi nu aveau nevoie de demonstratii "palpabile" ....stiau ele "ceva".

 

...in genere americanii au asul in maneca ...cam tot timpul!

... la nivelul meu de intelegere, si cunostiinte... daca demonstreaza in anumite conditii productii materie antimaterie din materia intunecata ... cu contractia de rigoare problema e rezolvata... saltul pe diferite linii de univers... in conditii impuse... era rezolvata teoretic si de marii prof. romani in domeniul fizicii teoretice! atat. acum... vom vedea... rezultatele defectoscopiei de absorbtie in 2011!

la nivelul meu de "intuitie" cred ca demonstratia tine de latura spirituala a fenomenului.

cred ca in "primul univers paralel" descoperit se alege praful "stelar" din fizica teoretica si ..practica.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor