Nemurirea - un vis de veacuri pe care il incearca un magnat rus

Joi, 02 August 2012, ora 11:17
5771 citiri
Nemurirea - un vis de veacuri pe care il incearca un magnat rus

Miliardarul rus Dmitri Itskov si-a propus un program a carui reusita, daca va fi cazul, are sanse sa depaseasca cele mai indraznete inchipuiri.

Itskov isi propune sa realizeze avataruri umane, creatii complexe care includ creiere artificiale robotice, scheme electronice complexe si conexiuni virtuale, inca necunoscute publicului. Toate vizeaza, sub o forma sau alta, drumul spre nemurire.

Cel dintai model initiat de el este un creier-robot, care va putea fi comandat de la distanta, cu ajutorul unei interfete, relateaza Infoniac. Un al doilea model are in vedere transplantarea unui creier functional intr-un robot, capabil sa inlocuiasca trupul decedat al avatarului.

De asemenea, se are in vedere realizarea unui creier artificial, capabil sa preia functiunile creierului normal intr-un corp aflat inca in deplinateta functiunilor lui, informeaza Discovery.

Miliardarul rus isi da seama ca asemenea proiect presupune chetuieli greu de estimat si admite ca ele pot depasi propriile resurse, chiar daca acestea sunt apreciabile.

Ca urmare, s-a adresat cu un apel catre marii miliardari ai lumii, pentru a-si asigura un cont de siguranta la care sa poata apela in caz de nevoie, pentru a continua si finaliza lucrarea.

Cu toate acestea, in afara de problemele tehnice si financiare, proiectul cere prudenta din alte puncte de vedere.

Unii experti avertizeaza insa ca se impun masuri de precautie, pentru cazul cand robotii astfel realizati ar reactiona imprevizibil.

Constient ca cerecetarile trebuie sa ia in calcul toate efectele asupra omului, programul lui Dmitri Itskov, prevazut sa dureze pana in anul 2045, are in vedere etape intermediare ce vor lua in considerare reactia diferitelor organe, relateaza atlantico.fr.

O buna parte din expertii care studiaza functile vitale ale oganismului uman, dar si unii filosofi contemporani, isi pun totusi poblema in ce masura doreste cineva sa dobandeasca nemurirea.

S-ar putea ca multora sa li se para bizara o viata dupa ce au disparut toate rudele, toti prietenii, intreaga generatie, iar ei sa traiasca straini de societatea careia ar putea sa-i starneasca chiar repulsia.

In plus, ideia de a trai ca avatar, unde un creier cu constiinta proprie dirijeaza mecanismele unui robot complet dezumanizat s-ar putea sa nu tenteze pe nimeni. Inainte de a ne gandi la nemurire, merita poate sa reflectam la doctorul Faust, caruia nu i-a adus satisfactie nici macar retrairea propriei sale vieti, a doua oara.

Ideea nemuririi preocupa omenirea din vechime, dar tot de atunci, inteleptii au inteles ca, daca ar fi fost suportabila, placuta si utila, poate ne-ar fi daruit-o natura, asa cum ni le-a dat pe toate celelalte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#nemurire program 2045, #Dmitri Itskov program avatar, #Dmitri Itskov nemurire program , #cercetare