Nor urias de plasma, creat de americani in Alaska

Marti, 26 Februarie 2013, ora 16:35
5959 citiri
Nor urias de plasma, creat de americani in Alaska
Foto: wakeup-world

Sistemul american HAARP, aflat la o baza militara de langa Gakona, din Alaska, a realizat un nou experiment, departe de ochii lumii. Instalatia a produs un urias nor de plasma, cu densitate mare, in atmosfera superioara a Pamantului.

Cercetatorii care lucreaza la High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) din cadrul Laboratorului de cercetari al Marinei SUA au anuntat ca au reusit sa efectueze un test remarcabil, potrivit Science News.

"Norii de plasma anterior realizati artificial au avut durate de viata de doar zece minute sau mai putin. Aceasta 'minge' de plasma de mare densitate a fost sustinuta cu ajutorul transmisiilor HAARP mai mult de o ora si s-a stins dupa terminarea fasciculului radio al instalatiei", a declarat Paul Bernhardt, doctorand la NRL Space Use and Plasma Section.

Aceste descarcari realizate in atmosfera superioara au fost generate ca parte a programelor din cadrul Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), sponsorizate de Basic Researc on Ionospheric Characteristics and Effects (BRIOCHE), in vederea explorarii fenomenelor ionosferice si a impactului asupra comunicatiilor si a vremii din spatiu.

S-a utilizat un transmitator de 3,6 megawati de inalta-frecventa al HAARP. Norii de plasma sunt studiati pentru folosirea lor ca niste oglinzi artificiale la altitudini de 50 de kilometri, mai jos de ionosfera naturala a Pamantului.

Grupul NLR a reusit sa produca nori artificiali de plasma cu o densitate mai mare de 9 x 105 elctroni pe centimetru cub, folosindu-se de transmisia HAARP.

Norii artificiali de plasma sunt detectati de sondele radio de inalta-frecventa, de radarele UHF si de sistemele optice.

Echipa NRL lucreaza la acest proiect impreuna cu cercetatori de la SRI International, Universitatea Fairbanks din Alaska, Universitatea Florida si BAE Systems.

Foto: nrl.navy.mil

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#nor plasma experiment, #HAARP experiment plasma, #experiment plasma Alaska , #cercetare