Personalitatea, reflectata in felul in care iti bate inima

Joi, 15 Martie 2012, ora 15:25
3721 citiri
Personalitatea, reflectata in felul in care iti bate inima

Aspecte ce tin de personalitatea unei persoane pot fi intuite doar ascultand ritmul inimii cuiva, sustin cercetatorii germani.

In cadrul unui studiu realizat in Germania, au fost identificate mai multe "semnaturi", fiecare aflata in stransa legatura cu anumite trasaturi de personalitate, relateaza MSNBC. Cei cu un anumit ritm al batailor inimii, acelasi, obtineau un scor mare in ceea ce priveste tendinta de a fi nevrotici, de a simti emotii negative, cum ar fi anxietatea si chiar depresia.

Doar ascultand ritmul batailor inimii cuiva se poate afla cate ceva despre cat de agreabila este persoana in cauza, de cat de multa compasiune dispune, cat de empatica este.

Noua metoda de a depista personalitatea cuiva este cu mult mai obiectiva decat metodele folosite in prezent, spun oamenii de stiinta de la Universitatea Freie din Berlin. In cazul chestionarelor, subiectii pot raspunde bifand nu varianta care li se potriveste, ci pe cea considerata acceptabila sau de dorit. In plus, un individ isi poate percepe gresit propriile trairi.

In prezent, oamenii de stiinta incearca sa depisteze tipul de ritm cardiac caracteristic unor afectiuni precum depresia sau bolile cardiovasculare. Curand, astfel de boli ar putea fi diagnosticate doar ascultand inima cuiva.

In cadrul studiului, au fost analizati 425 de studenti, cu varsta cuprinse intre 18 - 33 de ani. Acestia au completat teste de personalitate, insa le-a fost monitorizat si ritmul inimii, cu ajutorul electrocardiogramelor.

Aceeasi echipa de cercetatori a observat, in trecut, ca personale care sufera de depresie sau anxietate au de obicei si boli ale inimii si presiune arteriala mare, se mai mentioneaza in raportul publicat in jurnalul PLoS ONE.

Citeste si:
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Cum a ajuns o senatoare AUR antivaccinistă să acuze statul român de zădărnicirea combaterii bolii
Senatoarea AUR Rodica Boancă a depus o plângere penală împotriva combaterii bolii în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de...
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
Coaliția de guvernare va continua discuțiile despre introducerea taxei de solidaritate, a anunțat miercuri, 8 decembrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței. Acesta a precizat că...