Ziare.com

Robotii evolueaza in oameni sau oamenii in roboti ?

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 21:46

   

Robotii evolueaza in oameni sau oamenii in roboti ?
Evolutia robotilor inteligenti ar putea urma acelasi tipar de evolutie precum inteligenta biologica.

Oamenii de stiinta afirma ca intr-o jumatate de secol robotii ar putea sa ne ajunga din urma in ceea ce priveste complexitatea organismelor vertebrate.

Un cercetator in domeniul inteligentei artificiale, Hans Moravec, crede ca robotii evolueaza intr-un mod similar evolutiei oamenilor pe Pamant, scrie Dailygalaxy.com.

El sustine ca evolutia robotilor s-ar putea petrece cu o viteza mult mai mare decat a avut loc cea a oamenilor, iar pana la jumatatea acestui secol, nicio sarcina umana, oricat de complexa, nu va fi facuta exclusiv de oameni, ci si de roboti.

Mai mult decat atat, ei ar putea depasi rasa umana in complexitatea operatiunilor pe care le vor putea executa.

In clipa de fata exista roboti-servitori. Puterea lor mentala si comportamentul de tip analogic din prezent sunt similare celor ale reptilelor.

Se asteapta ca in anul 2015 ei sa execute sarcini in casele oamenilor, avand un scop utilitar. Atunci, ar putea evolua la stadiul echivalent unor amfibieni, cum ar fi broasca.

In 2010, robotii vor putea manipula armele. Puterea lor de procesare va fi de zeci de miliarde de calcule pe secunda.

In 2030 se asteapta ca, din punct de vedere al competentelor, robotii sa fie asemenea mamiferelor mai mari. Abilitatea lor cognitiva sa va dezvolta foarte mult. Se vor putea adapta oricarei situatii.

Daca predictiile facute de Hans Moravec se confirma, atunci robotii vor fi capabili de cunoastere. Avand in vedere evolutia foarte rapida in domeniul dezvoltarii robotilor, acest lucru s-ar putea intampla chiar mai curand decat se asteapta specialistul.

Ingrijorarea oamenilor este daca robotii nu se vor mai supune comenzilor pe care le primesc. Altii cred ca oamenii evolueaza spre stadiul de roboti tot mai avansati.

Scenariile in acest sens merg pana acolo cand oamenii isi vor putea muta identitatea in alte trupuri, nu neaparat de origine biologica.

Schimbarile care vor veni vor arata cine are dreptate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4272 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mda!

Deci Mama Natura a pierdut cam vreo cateva miliarde de ani, ca sa iasa intr-un final glorios de-un ... cyborg!
Super-inteligent, super-capabil, super-spanac!

Si caruia ii este dat prin "noua lege a evolutiei" descoperita astazi 18 oct. 2010, ora 21:46 trecute fix, de catre Marele ziarist Mirel Anghel, sa ia locul fiintei umane prapadite, pe planeta asta!

Bun, mai sunt si altii la rand, ca paturile sunt numarate, e vreme de criza la Gheorghe Marinescu in Berceni!

PS:
O fi stiind musiu Marele ziarist ce inseamna Mashina Inferentiala, adica aia care invata, asimileaza si CONSTIENTIZEAZA din experienta proprie?

Multi si-au spart creierele s-o inventeze, dar inca nu s-a facut si nu se va face, e chestie DE EVOLUTIE DE MILIARDE DE ANI, SEAMANA AL DREAC DE BINE CU PERPETUUMUL MOBILE DIN FIZICA!

 

Nu conteaza "genericul".

"Ambii" devin pe zi ce trece tot mai "programati".

 

Manipularea deplină a corpului cuiva

- "Suntem doar niste masinării", spune profesorul Patrick Haggard, unul dintre cei mai reputati neurologi englezi... Iti trebuie doar niste unde electromagnetice potrivite la locul potrivit, in creier, ca să manevrezi ca pe o marionetă la teatrul de păpusi pe cineva... Dispozitiv care ghiceste gandurile:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/10/liberul-arbitru-o-gogoasa-dezumflata.html

 

de ce nu!?!

Una peste alta, ziua in care ne vom incarca la priza sau even worse "green energy" nu este departe. atunci sa vezi ce circ ...

 

de fapt

oamenii au devenit mai mult roboti. Suntem piese de schimb, transplanturile sunt ca schimbarea pieselor. Sa nu mai vorbim despre "infrumusetare". Botox, silicon, plastic, titaniu....cam asta gasesti in multi dintre oameni. Cine devine robot atunci? N-ar fi de mirare ca si robotii sa poata avea mici cyborgi. Si joaca asta cu mama natura ne va costa.

 

Can't wait!

.

 

Tocmai am castigat un pariu cu mine insumi

Cand am vazut titlul, am pariat ca preocupari atat stupide nu poate avea decat domnul Mirel Anghel. Am intrat doar ca sa vad numele autorului. Bingo ! Am castigat pariul.
Despre articolul in sine nu am ce spune, nu l-am citit.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor