Ziare.com

Soarecii se tem doar de barbati, deloc de femei. Cum afecteaza asta lumea in care traim

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 23:47

   

Soarecii se tem doar de barbati, deloc de femei. Cum afecteaza asta lumea in care traim
O echipa de cercetatori din Canada a demonstrat ca soarecii manifesta un sentiment de teama fata de barbati, reactie care nu exista insa in cazul femeilor.

Astfel, este posibil ca toate studiile facute pe soareci sa fi fost supuse unui risc de interpretare gresita, din cauza efectului indus de barbati asupra comportamentului soarecilor. Sub semnul intrebarii se afla acum atat studiile comportamentale, cat si cele care vizeaza subiecte de importanta cruciala in lumea medicala, precum cancerul.

"Nivelul de stres al unui soarece variaza in functie de cel care a sacrificat animalul in scopul de a-i preleva celulele, barbat sau femeie", sustine Jeffrey Mogil, profesor la universitatea McGill din Quebec, citat de The Verge.

Teama soarecelui a fost masurata prin reactia acestuia in prezenta unui barbat, respectiv a unei femei, dar si prin masurarea temperaturii corpului animalului si a nivelului de corticosteron din organism. Una dintre concluzii a fost ca soarecele are o reactie nu numai in cazul barbatilor, ci fata de toti masculii din diverse specii, precum cainele, pisica sau porcul de Guineea. Fata de femele, cercetatorii canadieni au constatat ca soarecii nu manifesta insa nicio reactie.

Autorul studiului sustine ca lumea medicala a fost mereu constienta de aceste aspecte si spera ca, pe viitor, cercetatorii sa ia in serios si amanuntul referitor la sexul celui care face experimentele de laborator, inainte de a porni un studiu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6752 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Soarecii se tem de pisici si de alte fiinte

Sint foarte curios ce facultati au absolvit cercetatorii din Canada. Foarte interesant cum isi cistiga unii salariul. Teste de r_hat

 

au absolvit facultati ...

precum a absolvit si socialistul SCHULT.

Martin Schults vinzator de carti dintr-un oras mic

in Germania. Ponta este mai scolit.

Am constatat, de-a lungul anilor, ca atat soarecii, cat si sobolanii

... au tendintza sa fuga de orice om, fie el barbat, sau femeie! Nu stiu ce au constatat canadienii, poate ca femeile lor sunt mai "simpatice" decat ale noastre, pentru soricime, dar, la fel de posibil, concluziile lor sa nu fie relevante, din cauza inadecvarii parametrilor monitorizatzi!

 

Femeile se tem de soareci si in aceste conditii soarecii nu

mai au teama de femei (ei au abilitatea de observare)
si sint mai curajosi decit barbatii !!!!!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor