Surprinzator, delfinii ne pot ajuta sa vorbim cu extraterestri

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 12:41
4733 citiri
Surprinzator, delfinii ne pot ajuta sa vorbim cu extraterestri
Foto: mountainseer

Un biolog marin si echipa sa studiaza de 27 de ani un grup de 200 de delfini, care traiesc langa Insulele Bahamas. In acesti ani ei au incercat sa le descifreze limbajul, creand chiar un sistem de comunicare cu ei.

Plecand de la rezultatele acestor cercetari, se pot face analogii cu limbajul extraterestrilor. Oamenii de stiinta spera sa dezvolte un limbaj comun cu mamiferele si cu extraterestrii din cosmos, informeaza msnbc."

De 27 de ani, biologul marin Denise Herzing si colegii sai au vizitat regulat in Oceanul Atlantic un grup de 200 de delfini, care traieste la nord de Insulele Bahamas. Intelegerea relatiilor dintre membrii grupului de delfini reprezinta cheia descifrarii a ceea ce inseamna suieraturile si alte semnale facute de acestia.

"Scopul principal al acestui proiect este de a spune povestea a ceea ce inseamna sa fii un delfin", a spus Herzing, cercetator la Universitatea Florida Atlantic din Boca Raton, fondatorul si seful proiectului "Wild Dolphin".

Datorita faptului ca sunt o specie curioasa si inteligenta, delfinii nu s-au multumit doar sa-i lase pe oamenii de stiinta sa-i filmeze si sa le inregistreze sunetele pe care le produc. Delfinii sunt cunoscuti ca au creiere sofisticate. Ei au si o structura sociala complexa, in care ei constituie aliante.

Cand delfinii sunt antrenati, ei au capacitatea de a scoate sunete. "Sunt momente, cand ei se joaca cu noi in apa. Acest grup special pare sa fie foarte curios fata de noi, oamenii, probabil pentru ca stam in apa si-i analizam", a declarat Herzing.

Cercetarea are implicatii in cautarea inteligentei extraterestre, plecand de la limbajul delfinilor si facand o analogie cu al extraterestrilor.

"Ideea este: 'Cum recunoasteti inteligenta?' De aceea oamenii testeaza delfinii si primatele in captivitate, pentru a incerca sa masoare abilitatile lor cognitive, abilitatile lor si modul in care ei isi folosesc mintea", a spus Herzing.

"Exista o multime de specii pe aceasta planeta, de la care putem sa le invatam limbajul. Dar ideea de baza este sunetul", a mai declarat cercetatorul.

Herzing continua sa perfectioneze tehnologia necesara comunicarii cu delfinii. Prototipul foloseste o tastatura subacvatica si alte elemente, precum mingi si esarfe, care au fost etichetate cu diverse simboluri si asociate cu sunetele scoase de delfini.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#limbajul delfinilor, #inteligenta delfinilor, #limbajul extraterestrilor, #comunicare oameni delfini extraterestri , #cercetare