Vanatoare de broaste rare, in Costa Rica

Marti, 02 Septembrie 2008, ora 14:29
4213 citiri
Vanatoare de broaste rare, in Costa Rica

Vanatoarea de broaste rare va fi initiata in Costa Rica de catre cercetatorii englezi. Cel mai cautat specimen este broasca raioasa aurie vazuta ultima oara acum 20 de ani.

Expeditia se va desfasura in padurile Monteverde si are drept obiectiv gasirea broscutelor rare care se afla in pericol de disparitie din cauza unor ciuperci.

"In tinuturile muntoase din Costa Rica, populatiile de amfibieni au fost complet decimate", sustine Andrew Gray, liderul expeditiei.

Cu zece ani in urma, cercetatorii au descoperit o ciuperca Batrachochytrium dendrobatidsis care a infectat amfibienii astfel incat acestia de sufocau pentru ca le era imposibil sa respire prin piele.

Deja 120 de specii au disparut incepand din 1980, potrivit cercetatorilor, din cauza ciupercilor si a schimbarilor de clima.

Broasca frunza (Cruziohyla calcarifer) si broasca-frunza cu ochi galbeni (Agalychnas annae) sunt in topul expeditiei, deoarece au fost considerare specii disparute, dar gasirea unor exemplare in Costa Rica le-a redat speranta cercetatorilor care au apelat la ajutorul autoritatilor locale pentru a asigura masuri de conservare in locurile unde broscutele rare au fost zarite.

" Nu este deloc simplu. Specimenele traiesc in inima padurilor Monteverde si au doar cativa cenimetri marime. Mai mult, broscutele isi fac aparitia noaptea - si doar masculii scot sunete", a adaugat liderul expeditiei.

Echipa de cercetatorii din Manchester incerca sa dea si de urma broscutei cu ochii rosii care traieste in copac, intrucat aceasta specie este pe punctul de a disparea.

"Pana acum am studiat broscutele in laborator. Avem o oportunitate unica de a studia broascutele in habitatul lor natural", a declarat Mark Dickinson de la Institutul de Stiinta al Universitatii Manchester.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia îl condamnă la 7 ani de închisoare pe un om de știință care a lucrat în domeniul tehnologiei hipersonice. Ce acuzații i se aduc FOTO
Rusia îl condamnă la 7 ani de închisoare pe un om de știință care a lucrat în domeniul tehnologiei hipersonice. Ce acuzații i se aduc FOTO
Un om de ştiinţă rus, Aleksandr Kuranov care a lucrat la tehnologii hipersonice a fost condamnat joi, 18 aprilie, la 7 ani de închisoare pentru trădare, după ce a fost acuzat că a transmis...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#broasca, #vanatoare, #cercetator, #Costa Rica , #cercetare