Ce se intampla cand mori: Raspunsurile unor oameni care au "inviat"

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 13:02
11649 citiri
Ce se intampla cand mori: Raspunsurile unor oameni care au "inviat"

"Ce se intampla cand mori?" este o intrebare la care oamenii de stiinta ofera diferite raspunsuri, unele mai mult sau mai putin sustinute de studii.

Un utilizator al site-ului Reddit a postat aceasta intrebare si a primit raspunsunsuri din partea unor persoane care au experimentat acest lucru intr-o forma sau alta.

The Independent a selectat cateva raspunsuri, precizand ca acestea nu pot fi verificate daca sunt adevarate sau nu.

In urma raspunsurilor, oamenii pot fi impartiti in trei categorii: cei care nu au simtit nimic, cei care au vazut o lumina sau au interactionat cu o alta persoana si cei care au putut sa vada ceea ce se intampla in timp ce ei erau "morti", dar sa fie capabili sa faca ceva.

"Imi faceam o angiografie, eram treaz ma uitam la ecran si vorbeam cu doctorul. Alarma a inceput sa sune si toata lumea s-a panicat. Lumea mea devenise usoara si in ceata, apoi totul s-a facut negru. Urmatorul lucru pe care mi-l amintesc a fost ca am deschis ochii si l-am auzit pe doctor spunand 'L-am adus inapoi'. A fost cel mai linistitor sentiment simtit vreodata", a notat cineva.

Altcineva a povestit ca intr-o zi a lesinat, ca nu a mai respirat si ca circulatia sangelui s-a oprit. "Simteam ca ma prabusesc intr-o gaura fara sfarsit in timp ce colegii mei strigau dupa ajutor. Am fost reinviat si nu am nicio amintire despre scurtul timp dinainte si dupa moartea mea", a precizat o alta persoana.

Exista moartea clinica? "Dumnezeu nu este mosulica acela calare pe un norisor" - Interviu cu un parapsiholog

Un barbat care a luat supradoza de heroina a povestit ca medicul i-a spus ca inima sa s-a oprit, dar a adaugat ca el nu a simtit nimic, precizand ca a fost ca atunci cand dormi fara sa visezi.

O alta persoana povesteste ca in timp ce era transportata cu o ambulanta si-a putut vedea propriul corp inconstient. Aceasta a mentionat si ca isi aminteste cum arata medicul care era in ambulanta langa ea, desi inainte sa isi piarda cunostinta nu il vazuse.

Altcineva a povestit ca in acele momente era in picioare in fata unui zis "urias de lumina".

"Stateam undeva in picioare. Era ceata in jurul meu. L-am vazut pe cel mai bun prieten al meu iesind din ceata. Mi-a spus ca nu pot inca sa plec, ca trebuie sa incerc si ca daca ii promit ca nu renunt sa lupt, ma trimite din nou pe Pamant. Am acceptat si imediat am fost impins in corpul meu", a notat o alta persoana.

A.G.

#oameni moarte clinica, #pacienti moarte clinica, #moarte clinica , #ciudat